Kennisplatform voor Oost Nederland

Scholen een week lang in de ban van techniek

Geplaatst op 31 oktober 2016
Week van de techniek

Technische bedrijven dagen in samenwerking met de gemeente Almelo en de middelbare scholen dagen de Almelose jeugd uit om een kijkje te nemen in de wereld van techniek. Dit doen zij in het kader van alweer de zevende  editie van de Week van de Techniek, die in het leven is geroepen om het dreigende tekort aan technisch personeel een halt toe te roepen. Daarnaast passen de excursies prima binnen het streven dat elke basisschool  Wetenschap & Technologie in 2020 stevig in het lesprogramma moet hebben opgenomen. De Week van de Techniek voor de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool wordt gehouden van 31 oktober tot en met 4 november met een deelname van bijna 1100 leerlingen en 26 Almelose bedrijven.

Bijzonder dit jaar is dat de leerkrachten een workshop hebben gevolgd van industrieel ontwerpster en onderwijskundige Karien Dommelholt.  Op deze unieke wijze zijn de leerkrachten geïnspireerd om meer uit de bedrijfsbezoeken te halen en samen met de leerlingen op een creatieve wijze een werkstuk te gaan maken.

De organisatie hoopt met de Week van de Techniek  interesse voor techniek en science te kweken en daar kun je, zo luidt het motto, niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarbij mikt de organisatie niet alleen op leerlingen die naar vmbo en mbo doorstromen, ook toekomstige havo/vwo leerlingen zijn belangrijke doelgroepen. Technici zijn immers op alle niveaus nodig.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: