Kennisplatform voor Oost Nederland

Schoonmaakbedrijf Reerink neemt Hoveniersbedrijf Leo Pierik over

Geplaatst op 2 augustus 2018

De combinatie schoonmaakbedrijf en tuindersbedrijf lijkt op het eerste gezicht misschien wat onlogisch, maar die twijfel poetst ondernemer Arjan Reerink heel snel weg. “Als schoonmaakbedrijf met 120 medewerkers, onderscheiden we ons in de regio door écht een totaalpakket aan te bieden. We reinigen en onderhouden bedrijfspanden zowel van binnen als van buiten. En wat ons betreft hoort daar ook aanleg en onderhoud van tuinen en parkeerplaatsen bij.” Met de overname van Hoveniersbedrijf Leo Pierik, heeft Arjan Reerink dit pakket nu ook echt onder één dak. Een goed moment voor aanpassing van de bedrijfsnaam en het opfrissen van de huisstijl, meent hij. De voornaam van zijn vader Adrie, die 47 jaar geleden het familiebedrijf begon, verdwijnt uit de bedrijfsnaam. Voortaan gaan de professionele allrounders op pad onder de naam ‘Reerink schoonmaak & onderhoud’. De rode letters maken plaats voor een strak en fris blauw/groen beeldmerk. Een moderne metamorfose van bedrijfspand, -kleding en wagenpark. Zie ook www.reerinkschoonmaak.nl

Voor binnen én buiten
“Een ondernemer maakt ons echt gelukkig als hij of zij Reerink verantwoordelijk maakt voor schoonmaak en onderhoud van het volledige bedrijfspand. En ja, we gaan heel ver in het ontzorgen van ondernemers. Want we houden de borders en parkeerplaatsen graag netjes, maar reinigen ook buitenreclame en gevels. Na verwijdering van mos op de tegels, het wassen van de ramen en het verzorgen van de bloembakken bij de voordeur, gaan we graag binnen verder. Ook daar zorgen we op professionele wijze voor reiniging van het totale interieur. Schoonmaak en onderhoud van sanitair betekent, wat ons betreft, ook het wisselen van lampen en vervangen van een wc-bril die stuk is. En moet er intern een werkplek verhuisd worden, dan demonteren we waar nodig en pakken we alles in. Op de nieuwe plek stellen we het bureau op de juiste hoogte in, zetten ordners netjes in de kast, en zorgen zelfs dat de pennen op een logische plek liggen. Uiteraard alles in goed overleg zodat iedereen tevreden is. Want dat is steeds ons doel”, vertelt eigenaar Reerink.

Eigen opleidingscentrum
Arjan Reerink geeft graag een rondleiding door zijn fraaie bedrijfspand aan de Turbinestraat 46 in Hengelo. Ook door de professioneel ingerichte trainingsruimte, werkplaats en materialenopslag. Opvallend is de manier van afvalbeheer. “Duurzaamheid en milieubewust werken vinden we erg belangrijk.” Reerink wijst op vier fraaie afvalbakken met een heldere kleur en belettering waaruit blijkt welk restafval erin hoort. “Door het succes van deze bakken, leveren we ze nu zelfs aan klanten.” Reerink schoonmaak & onderhoud leidt zelf z’n mensen op. “Plezier in ons werk vinden we van essentieel belang. En dat lukt als medewerkers goed weten wat we van hen verlangen en zo vol zelfvertrouwen op pad gaan. We leren hen proactief nadenken en -werken. Efficiënt en grondig, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk. Daar houden wij van.” Meer informatie over Reerink schoonmaak & onderhoud vindt u op www.reerinkschoonmaak.nl of bel: 074 242 20 20.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: