Kennisplatform voor Oost Nederland

Sebastiaan Schreuder van Cas Spijkers Academie Twente wint NK voor Jonge koks

Geplaatst op 12 januari 2018
Sebastiaan Schreuder van Cas Spijkers Academie Twente wint NK voor Jonge koks

De 23-jarige Sebastiaan Schreuder uit Baarn, student aan de opleiding Gespecialiseerd kok aan de Cas Spijkers Academie Twente, won gisteren het NK voor Jonge koks. Aan deze wedstrijd, die plaatsvond op de wedstrijdvloer van de Horecava, streden 8 deelnemers om het Zilveren Koksmes, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt.

Tijdens deze nationale kampioenschappen moesten de deelnemers, allen in de leeftijd tot en met 25 jaar, een menu bereiden met hierin verplicht mosselen, rode poon en kalfsvlees. Sebastiaan zit momenteel in zijn laatste jaar van de BBL-opleiding en hoopt in juli zijn diploma in ontvangst te mogen nemen. Het praktijkgedeelte van de opleiding volgt hij bij Landhuishotel De Bloemenbeek* in De Lutte.

Meer prijzen voor CSA Twente en De Bloemenbeek

Op dinsdag 9 januari ging er ook al een prijs naar Twente tijdens het NK Leermeester-Leerling. Het betrof de 3e prijs voor leermeester en oud-CSA-student Michel Oude Booijink van Landhuishotel De Bloemenbeek* en leerlingkok Ralph Benneker (20, uit De Lutte), die ook de opleiding Gespecialiseerd kok volgt aan de Cas Spijkers Academie Twente.

Gastronomisch Gilde

Deze wedstrijden zijn georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, in samenwerking met de Horecava.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: