Kennisplatform voor Oost Nederland

Sebastian Piest benoemd tot verenigingsmanager Port of Twente

Geplaatst op 4 juni 2019

Port of Twente is verheugd met de benoeming van Sebastian Piest als nieuwe verenigingsmanager. Met ingang van 1 juni 2019 wordt Sebastian de verbindende schakel tussen de leden en gaat hij een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere groei van hét logistieke cluster in de regio Twente. Sebastian zal zijn werkzaamheden voor Port of Twente combineren met zijn promotiewerkzaamheden voor de Universiteit Twente (UT).

Sinds september 2018 werkt Sebastian als promotieonderzoeker bij de UT aan het onderzoeksproject ‘Autonomous logistics miners for small and medium sized business’. Daarvoor heeft hij mee mogen bouwen aan de groei en professionalisering van CAPE Groep en de start-up van dochterbedrijf eMagiz.

Sebastian heeft de opleiding Bachelor Technische Bedrijfskunde aan Saxion Hogescholen afgerond, gevolgd door een duale Master in Supply Chain Management en Business Administration. Dankzij een uitgebreid netwerk in de logistiek en supply chain heeft Sebastian toegang tot diverse brancheverenigingen (waaronder VLM, TKI Dinalog, TLN en Evofenedex) en onderwijsinstellingen (waaronder Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, Hochschule Osnabrück en Fachhochschule Münster). Vanuit de Logistieke Tafel Twente heeft Sebastian relevante ervaring opgedaan met het organiseren van events voor logistieke doelgroepen, variërend van bedrijfsbezoeken en thema sessies tot interactieve ronde tafels. Tevens treedt hij regelmatig op als spreker tijdens congressen zoals ICT & Logistiek, de Summit Ketenregie en VLM events.

De opdracht van Sebastian is om de zichtbaarheid van de vereniging te vergroten bij de logistieke ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen en een verbindende schakel te zijn tussen de leden van Port of Twente door het organiseren van (leden-)events en het publiceren van nieuwsartikelen via diverse (social-)mediakanalen. Hij zal veelvuldig contact onderhouden met de leden om te zien wat er speelt en om de leden onderling te verbinden. Als ambassadeur van de vereniging zet Sebastian Logistiek Twente verder op de kaart.

Het bestuur van Port of Twente is verheugd met de benoeming van Sebastian en verwacht dat hij met zijn opleiding en werkervaring een substantiële bijdrage kan leveren aan de verdere groei van hét logistieke cluster in de regio Twente.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: