Kennisplatform voor Oost Nederland

Siebert & Wassink vergroot het succes van mensen en organisaties 

Geplaatst op 15 juni 2022
Siebert & Wassink vergroot het succes van mensen en organisaties 

Organisaties met talent versterken; het is al 22 jaar de missie van het toonaangevende adviesbureau Siebert & Wassink. Het bureau biedt opdrachtgevers in het bedrijfsleven en de publieke sector een breed scala aan HR-expertise. Vanuit topkwaliteit in search, selectie, assessment en advies is Siebert & Wassink inmiddels uitgegroeid tot huisadviseur van Oost-Nederland. Door een toenemende vraag vanuit de markt is naast de vestigingen in Enschede en Lichtenvoorde onlangs ook een kantoor in Apeldoorn geopend, zo vertelt partner Johan Siebert. “Hierdoor zijn we nu ook makkelijk bereikbaar voor onze groeiende groep klanten in Midden-Nederland.”

Siebert & Wassink begeeft zich op de driehoek van organisatieadvies, werving & selectie en assessments. Hierbij draait het niet alleen om het ontwikkelen van organisaties, maar ook om het vinden, selecteren en ontwikkelen van directie, management en hoger opgeleide specialisten. “Assessmentonderzoek, organisatieontwikkeling en executive search gaan vaak hand in hand”, legt Thijs Winkel uit. Winkel heeft jarenlange expertise opgedaan als bedrijfsadviseur in de financiële wereld. Vanuit die achtergrond trad hij enkele jaren geleden toe als commercieel manager van Siebert & Wassink. “Ik heb de keuze gemaakt voor Siebert & Wassink omdat wij ons niet beperken tot het invullen van een vacature. We kijken wat het resultaat nodig heeft voor de ambities en ontwikkeling van onze opdrachtgever. Waar het bedrijf voor staat en waar het voor gaat.” Siebert vult aan: “We verdiepen ons in vraagstukken op het gebied van groei, verandering in het speelveld, overname, fusie en het betreden van nieuwe markten. Het gaat dan niet om het invullen van een vacante plek, maar om het vinden van die ene persoon die écht het verschil maakt en de organisatie  kan helpen een volgende stap te zetten.”

Quote:
‘Met een variëteit aan professionals helpen we de meest uiteenlopende organisaties in de publieke dienstverlening en het bedrijfsleven’

Breed scala professionals
Het maken van de juiste keuzes vereist een haarscherpe analyse en een heldere visie op zowel de toekomst als de huidige situatie. Volgens de organisatiespecialist komen hierbij vaak dezelfde vragen naar voren. “Als organisatie wil je in kaart brengen waar je nu staat, waar je heen wilt, hoe je daar gaat komen en welke vaardigheden, competenties en persoonlijkheden hier in je team voor nodig zijn. Bij het vullen van een vacature op directieniveau wil je niet alleen selecteren op kennis en vakinhoudelijke kwaliteiten, maar vooral op karakter, mentaliteit en eigenheid. Daarbij moet iemand goed passen bij de organisatie en de andere directieleden, maar met name ook iets aanvullen. Dit is waar assessments en organisatieadvies samensmelten met werving & selectie. Bij Siebert & Wassink hebben we een team van twintig adviseurs die op dit vlak nauw met elkaar samenwerken; van werving- en selectieconsultants tot executive searchers en van organisatieadviseurs tot assessment psychologen. Met deze variëteit aan professionals helpen we de meest uiteenlopende organisaties in de publieke dienstverlening en het bedrijfsleven. Zo werken we voor industrie, dienstverleners, gemeenten, ziekenhuizen, woningcorporaties, ICT-bedrijven en talloze andere organisaties.”

Organisaties en mensen ontwikkelen
Bij Siebert & Wassink gaan langetermijnrelaties vóór kortetermijnresultaat. Kijkende naar de markt vanuit die langere termijn, signaleert Siebert duidelijk bepaalde trends. “Een onmiskenbaar patroon is dat de arbeidsmarkt de laatste jaren steeds krapper wordt. Talent wordt schaarser en tegelijkertijd verandert het werkveld waarin organisaties zich begeven. Digitalisering en duurzaamheid zijn in opkomst en klanten stellen hogere eisen op het gebied van dienstverlening, kwaliteit en flexibiliteit. Hierdoor moeten organisaties steeds dichter bij de klant staan en snel anticiperen op veranderingen in de markt. Dit vraagt om andere competenties van medewerkers én management.  Het afnemen van een assessment of het vullen van een vacature is voor ons dan nooit een doel op zich. Het moet bijdragen aan de ontwikkeling en het resultaat van onze klanten.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: