Kennisplatform voor Oost Nederland

Slim certificeren met Opleidingsplatform

Geplaatst op 18 april 2023
Slim certificeren met Opleidingsplatform

“In de transportbranche zien we nog te vaak dat rapportage rondom code95 status en certificering handmatig wordt bijgehouden. Het handmatig bijhouden van deze zaken is erg foutgevoelig. Dit zien we terug in het feit dat medewerkers nog te vaak de verkeerde training volgen. Maar ook in het aantal medewerkers met toch een verlopen certificaat. Hierdoor gaan er soms chauffeurs de weg op die niet meer bevoegd zijn om überhaupt te rijden of speciale verrichtingen uit te voeren. Dit is niet alleen een groot risico voor de chauffeur en medeweggebruikers, maar ook voor het bedrijf en haar imago. Bovendien kost het handmatig plannen van cursussen en de registratie van deelnemers erg veel tijd”, aldus Jesse Holt van Opleidingsplatform.

“Ook merken we dat het steeds lastiger wordt om centraal met één aanbieder te werken. Bedrijven mogen dan wel één hoofdkantoor hebben, maar vaak wonen en werken medewerkers door het hele land. Als de opleidingen door verschillende regionale opleiders worden verzorgd, is er vaak te maken met meerdere contactpersonen. Dit maakt het erg lastig om een totaaloverzicht te krijgen van de opleidingsbehoeften van medewerkers.”

“Wij van Autofox vinden dat dit beter kan én beter moet, daarom hebben we Opleidingsplatform ontwikkeld.”

Het Opleidingsplatform

Het Opleidingsplatform biedt real time inzicht in de opleidingsbehoefte, certificering en code95-status, slagingspercentages en aanwezigheid van medewerkers bij trainingen, cursussen en examens. Met dit platform wordt geldigheid van certificaten gewaarborgd waardoor de veiligheid op de werkvloer én in het verkeer toeneemt. Tevens scheelt het administratief medewerkers, HR-managers en opleidingscoördinatoren veel administratieve rompslomp. Alles wordt namelijk geautomatiseerd bijgehouden waardoor de kans op fouten aanzienlijk wordt verkleind en er kan worden bespaard op administratieve kosten.

Opleidingsplatform is er voor iedereen die te maken heeft met certificering; van transportbedrijven, koeriersbedrijven tot vervoerders, maar ook de overheid en gemeenten. Wij zijn ervan overtuigd dat Opleidingsplatform een bijdrage levert aan het vergroten veiligheid en efficiëntere werkprocessen. Doordat meer medewerkers juist geschoold worden, worden risico’s aanzienlijk worden verkleint.

Opleidingsplatform is het grootste landelijke netwerk van samenwerkende opleiders. Dit maakt dat er altijd een kwalitatieve opleider in de buurt is aangesloten.  Ook heb je nog maar te maken met slechts één hoofdaannemer en dus ook met één (financieel) contactpersoon. Het is zelfs mogelijk om te koppelen met AFAS. Een synchronisatie tussen de systemen maakt het mogelijk alle informatie rondom de opleidingen en certificaten real-time in beide systemen zichtbaar is. Zo staat echt alles wat betreft HR overzichtelijk op één plek.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: