Kennisplatform voor Oost Nederland

Slimme mkb-maakbedrijven doen mee aan Smart Manufacturing Award 2018

Geplaatst op 28 juni 2017
Slimme mkb-maakbedrijven doen mee aan Smart Manufacturing Award 2018

Verborgen pareltjes van de maakindustrie. Zo worden mkb-metaalbedrijven vaak omschreven. Relatief kleine bedrijven die een enorme toegevoegde waarde leveren aan de totale maakindustrie. Ze zijn super innovatief en vertalen alle Smart Industry ontwikkelingen naar het maken van slimme producten op een slimme manier. Om die bedrijven voor het voetlicht te zetten organiseert Koninklijke Metaalunie de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2018. Metaalunieleden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor deelname.

Deze Award is een publieke erkenning voor hét mkb-metaalbedrijf dat zich onderscheidt door slagvaardig te reageren op alle nieuwe ontwikkelingen die op de mkb-maakindustrie afkomen. Ontwikkelingen die eigenlijk allemaal vragen om een slimmere manier van produceren oftewel: smart manufacturing. De Award-winnaar is ook een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven uit de branche en verandert van verborgen parel naar fel blinkende diamant die kan rekenen op veel positieve publiciteit.

Slimme bedrijven
Het thema van deze Award is smart manufacturing. Dat draait om robotisering, automatisering, internet of things, maar ook om samenwerken, kennis vergaren en delen en innoveren. Kernwoorden daarbij zijn snel en betrouwbaar leveren, maatwerk, flexibiliteit en innovatiekracht. Dat kan op verschillende manieren: in te spelen op een veranderende marktpositie, opschuiven in de keten, gebruikmaken van nieuwe technologieën en van de juiste materialen en door het toepassen van nieuwe businessmodellen zoals rond circulariteit. Mkb-metaalbedrijven die zich in meer of mindere mate herkennen in deze omschrijving kunnen zich nu inschrijven.

Tien bedrijven
Uit elk van de tien Metaaluniedistricten wordt een winnaar gekozen. Deze tien districtswinnaars presenteren zich tijdens een feestelijk event. Uit die 10 bedrijven worden vervolgens drie bedrijven genomineerd, waaruit een deskundige jury de landelijke winnaar van de Metaalunie Smart Manufacturing Award kiest. Naast de Award zelf, ontvangt de landelijke winnaar ook een cheque van € 5000,-.

De inschrijving is voor leden van Metaalunie en is geopend. Ga voor informatie en aanmelden naar de website. Aanmelden kan ook direct via award@metaalunie.nl.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: