Kennisplatform voor Oost Nederland

SMAB absolute kit encoder

Geplaatst op 1 mei 2023
SMAB absolute kit encoder

TEVEL presenteert de SMAB off-axis modulaire kit encoder van LIKA electronics. De SMAB encoder heeft een nieuwe variant met een hogere resolutie biedt tot 24 bits met BiSS of SSI interface.

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner van Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook deze nieuwe encoders.

De nieuwe SMAB encoder bevat de volgende features:

  • Platte ring met grote doorlopende holle as van Ø 80 mm.
  • Off-axis installatie
  • Resolutie tot 24 bits met SSI- of BiSS-interfaces
  • Afschermingsgraad tot IP69K

De SMAB off-axis encoder is geüpdate maar ongewijzigd in mechanische eigenschappen, waardoor hij nog steeds ideaal te integreren is in motoren, robot, radars en antennes.

In de applicatie wordt de encoder gekoppeld aan een MRAB axiale ring en werkt met een contact- en slijtagevrij magnetisch scankop. De toegepaste ring is ultraplat, slechts 6 mm dik, met een grote doorlopende holle as Ø 80 mm (tot Ø 95 mm op aanvraag). De leeskop van de encoder is buiten de as geplaatst over de ring, de polen zijn axiaal gemagnetiseerd. Door het asloze, lage profiel en de off-axis uitvoering kan het meetsysteem in kleine en compacte ruimtes ingebouwd worden. De elektronica is volledig omspoten en de mechanische behuizing garandeert een bescherming tot IP69K. Hierdoor is de SMAB bestand tegen stof, olie en vloeistoffen en biedt uitstekende duurzaamheid onder zware gebruiksomstandigheden.

De SMAB encoder is uitgerust met een geïntegreerde LED voor diagnostische functies. Tevens is het mogelijk de SMAB encoder zowel met kabel als met M12 connector aansluiting uit te voeren. Het ontwerp is compact en slank waardoor het een hoog toerental kan bereiken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: