Kennisplatform voor Oost Nederland

Soppe Gundelach advocaten sluit zich aan bij ENVIR Advocaten

Geplaatst op 3 februari 2021

Het in Almelo gevestigde Soppe Gundelach advocaten sluit zich aan bij ENVIR Advocaten. ENVIR onderstreept hiermee haar leidende positie in het bestuursrecht en het omgevingsrecht in Nederland. ENVIR Advocaten, dat nu vanuit twee locaties werkt, groeit hiermee naar drie vestigingen.

Soppe Gundelach advocaten is per 1 januari jl. onderdeel geworden van ENVIR Advocaten en stopt als zelfstandig kantoor.

Fleur Onrust, partner en een van de oprichters van ENVIR Advocaten: “We hebben ENVIR in 2014 opgericht omdat er vanuit de markt een groeiende vraag was naar een in het omgevingsrecht en bestuursrecht gespecialiseerd kantoor. We hebben ons met de opening van een vestiging in Leeuwarden in 2019 onderscheiden als kantoor dat ook buiten de Randstad hoogwaardige juridisch advies met kennis van de lokale markt en regio kan bieden. Nu Soppe Gundelach zich bij ons aansluit en we ook vanuit Almelo gaan opereren verwacht ik dat we deze prominente positie nog verder zullen verstevigen.”

Solide praktijk
Marcel Soppe van Soppe Gundelach advocaten: “We hebben de afgelopen jaren een solide praktijk opgebouwd die nauw aansluit op die van ENVIR Advocaten. We waren al langer aan het kijken naar een manier om ons buiten onze regio te versterken, en aansluiting bij een bestaand kantoor was daarbij een optie.” Door het vertrek van een van de partners van het kantoor is dit proces in een stroomversnelling geraakt: “Een van onze naamgevers, Jade Gundelach, is onlangs overgestapt naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dat is natuurlijk een geweldige stap voor haar, maar voor ons betekende het dat we goed moesten nadenken over de toekomst van ons kantoor en over de wijze waarop we onze cliënten het beste kunnen blijven bedienen. Dat heeft uiteindelijk geleid tot onze aansluiting bij ENVIR Advocaten. We zien ernaar uit om mee te bouwen aan de verdere versterking van een van de leidende advocatenkantoren in ons vakgebied en om met onze nieuwe collega’s bedrijven, ontwikkelaars en overheden in heel Nederland te blijven adviseren bij besluitvorming en procedures rondom ruimtelijke ontwikkelingen, vergunningen, handhaving en andere bestuursrechtelijke kwesties.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: