Kennisplatform voor Oost Nederland

Spacecast ontvangt toekenning uit het Generatorsfonds

Geplaatst op 25 januari 2021
Spacecast ontvangt toekenning uit het Generatorsfonds

Aan het begin van 2021 is meteen al een eerste bijdrage uit het Generatorsfonds toegekend! Het fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in heel Twente op het gebied van creatieve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festivals. Spacecast maakt live webshows vanuit de Spacebar in Enschede en ontvangt daarvoor de toekenning in de derde ronde aanvragen uit het Generatorsfonds.

In dit nieuwe jaar heeft opnieuw een project een toekenning gekregen uit het Generatorsfonds. Het kunstinitiatief ‘Spacecast’ is positief beoordeeld voor de manier waarop het lokaal talent een kans biedt zich online te presenteren. Het in 2020 opgezette livestream-project opereert elke vrijdagavond live vanuit de Spacebar aan het Stationsplein. Het platform wil jonge kunstenaars en muzikanten actief aanmoedigen hun werk te komen presenteren aan een groter publiek. Tijdens de uitzendingen gebeurt dit op een professionele manier en in een relaxte atmosfeer. Spacecast wil zo een verbinding creëren tussen de jonge creatievelingen uit de Twentse undergroundcultuur en een breed publiek. Door interviews wordt getracht de kijkers te inspireren, zodat zij de kunstenaars en muzikanten uit de regio beter leren kennen. De adviescommissie ziet dit als een waardevolle toevoeging voor de kunstsector in de regio Twente. Met de bijdrage uit het Generatorsfonds wil Spacecast zich verder professionaliseren.

Generatorsfonds
Het Generatorsfonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in Twente op het gebied van creatieve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festivals. Bij de projecten staan samenwerking, creativiteit, technologie en innovatie centraal. De aanvraagrondes vinden vier keer per jaar plaats. De aanvragen uit deze ronde zijn beoordeeld door de adviescommissie bestaande uit: Gabey Tjon a Tham (geluidskunstenaar en onderzoeker uit Den Haag), Harco Rutgers (eigenaar Esc.rec. en De Perifeer in Deventer) en Charlien Adriaenssens (art programmer bij WORM Rotterdam). De aanvragen zijn beoordeeld op het creatieve, technologische en innovatieve aspect, het belang voor het publiek en het belang voor de Generators en het genre.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: