Kennisplatform voor Oost Nederland

SPBK draagt bij aan veiligheid op Keppelseweg

Geplaatst op 6 maart 2017
SPBK draagt bij aan veiligheid op Keppelseweg

Bij hartfalen is snel en doeltreffende handelen binnen de eerste 6 minuten van levensbelang. Op bedrijventerreinen zijn weliswaar AED’s aanwezig in bedrijfspanden maar deze zijn niet bereikbaar buiten sluitingstijd. Om in die gevallen toch tijdig te kunnen optreden, plaatst de parkmanagementorganisatie op bedrijventerrein Keppelseweg een openbare AED.

In deze pilot werkt SPBK samen met Hartveilig Wonen Doetinchem, die sinds 2012 op een aantal locaties openbare AED’s heeft geplaatst. De AED op Keppelseweg is bekostigd en wordt onderhouden vanuit het ondernemersfonds. Het apparaat is aangebracht aan het pand van Sligro op de hoek van de Plakhorstweg en het Zaagmolenpad.

Het Hartveilig-netwerk werkt met geregistreerde vrijwilligers, die ingeval van een calamiteit per sms de locatie van het slachtoffer en/of de locatie van de dichtstbijzijnde AED ontvangen. Aansluitend op het plaatsen van de AED werft de parkmanagementorganisatie vrijwilligers voor Hartveilig Doetinchem.

Bedrijventerrein Keppelseweg is sinds 2009 gecertificeerd volgens het Keurmerk Veilig Ondernemen – Bedrijventerreinen. De parkmanagementorganisatie draagt met door het plaatsen van een openbare AED actief bij aan het vergroten van de veiligheid op bedrijventerrein Keppelseweg.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: