Specialist in kleinschalige zonne-energiesystemen en solarparken

10 september 2020 Economie

Veel ondernemers, organisaties en particulieren kiezen al zestien jaar voor de ervaring en eerlijke, transparante werkwijze van Pfixx Solar Systems in ’s-Heerenberg. De speler van het eerste uur is ook actief in zonne-energie voor de overheid en institutionele markten. Met de roots in het vastgoed levert en installeert Pfixx Solar zowel kleinschalige als grote dakgebonden systemen en ontwikkelt, ontwerpt en construeert het grondgebonden zonneparken.

Zonne-energiesystemen zijn goed voor het milieu, zijn een slimme investering en leveren een fikse energiebesparing op. Zonne-energie groeit dan ook in Nederland. Toch liggen op een groot deel van de bedrijfsdaken nog geen panelen.

“Ondernemers vinden de investering vaak nog te groot, terwijl de huidige zonnepanelen een terugverdientijd van vier tot vijf jaar hebben en een levensduur van tenminste twintig jaar,” vertelt Fons van Pul, CEO van Pfixx Solar. “Per 1 januari 2023 moeten bovendien alle kantoren in Nederland voldoen aan minimaal energielabel C. Er zijn op dit moment nog aantrekkelijke fiscale voordelen voor bedrijven met de energie- of milieu-investeringsaftrek. Als fullservice bedrijf adviseren we ondernemers over de subsidiemogelijkheden.”

Meest optimale oplossing
De zonne-energiespecialist is groot geworden door de kennis van zowel bouwtechniek, energiesystemen als dakconstructies. In combinatie met topkwaliteit en de beste service zorgt Pfixx Solar voor passende, rendabele en haalbare oplossingen voor de klant.

“Ons team van specialisten staat voor een eerlijk advies”, zegt Van Pul. “Elke zonnestroominstallatie en elke situatie is anders en vereist specifieke aandacht. We geven een realistische uitleg van de mogelijkheden. Daarbij kijken we naar alle details en zoeken een optimale oplossing als het gaat om de wensen, energiebehoefte en dakmogelijkheden.”

Solarparken
Samen met de overheid en woningbouwprojecten heeft Pfixx Solar inmiddels ook een veelvoud aan grootschalige systemen gerealiseerd in Nederland, Duitsland en het Caribisch gebied. Ten oosten van Berlijn bijvoorbeeld is een solarpark gerealiseerd met 210.000 panelen op 72 hectare voor 10.000 woningen energie.

Ook op Aruba heeft de specialist een omvangrijk zonnepark op de parkeerplaats ontwikkeld. “Het is een solar carparking van 14.000 panelen die op jaarbasis ruim zes miljoen kilowattuur produceren. Maar ook dichtbij zijn we actief met grootschalige projecten, zoals een project van 107 daken in de regio Deventer/Olst/Bronckhorst.”

Duurzaam ruimtegebruik
Regelmatig zit Pfixx Solar bij gemeenten en provincies aan tafel om te praten over kansrijke plannen om de duurzaamheidsambities te halen. Van ideevorming, de aanvraag van de omgevingsvergunning tot en met de uiteindelijke realisatie werkt het bedrijf aan diverse initiatieven.

Fons van Pul ziet onder andere mogelijkheden in voormalige vuilstortlocaties die verspreid over Nederland liggen. “Deze grote terreinen zijn voor weinig functies geschikt. Door er zonnepanelen te plaatsen, maken we duurzaam en slim gebruik van de beschikbare vierkante meters.” Inmiddels levert Solarpark Azewijn op een afgedekte vuilstortplaats met ruim 17.000 zonnepanelen energie aan de vestiging van Wienerberger en gedeeltelijk aan lokale huishoudens. Ook is gestart met de bouwfase van een zonnepark met bijna 8.000 panelen op een gebied van 3,5 hectare bij Emst-Epe. De panelen leveren 2,4 megawatt stroom af wat genoeg is voor het dagelijks gebruik van 650 huishoudens.

“Er valt zeker nog veel te winnen als het gaat om het ontwikkelen van duurzame energie. En dat begint uiteindelijk in eerste instantie bij jezelf!”