Kennisplatform voor Oost Nederland

Spectaculair raceweekend Eurol Hellendoorn Rally 2018

Geplaatst op 5 september 2018

Op 14 en 15 september is het grootste rally-evenement van Nederland: de 37e editie van de Eurol Hellendoorn Rally. De organisatie verwacht naar schatting 75.000 toeschouwers. Deze rallyfans kunnen zich opmaken voor een spannende competitie met gevarieerde klassementsproeven, een aansprekend servicepark en de ontknoping van de Eurol R5 Rally Challenge.

Start en finish vinden plaats op het industrieterrein ’t Lochter bij KartPlaza Actionworld in Nijverdal. Zo wordt het rallyfans nog makkelijker gemaakt om de auto’s en rijders van dichtbij te zien, want ook het servicepark is hier gelokaliseerd.

Proeven
In totaal staan er 15 klassementsproeven op het programma met een totale lengte van 158 kilometer, waarvan ruim 11 kilometer onverhard. De proeven vormen een mooie mix van bochtige asfaltwegen, lokale gravelstroken en zandpaden in Salland en Twente.

Na de start, op vrijdagavond 14 september om 19:00 uur, staan de eerste vijf klassementsproeven op het programma. Voor het grootste deel in het donker en dus altijd spectaculair. Zaterdag 15 september gaan de deelnemers ’s ochtends om 9:00 uur op pad voor de tweede etappe, met in de ochtend Mageleresch bij Den Ham, de bekende proef Hellendoorn en de nieuwe proef bij Lemele; ‘s middags gevolgd door de proef op het industrieterrein van Almelo en de klassementsproef bij Ypelo. De prijsuitreiking is ‘s avonds rond 19:00 uur bij het servicepark.

Veel strijd
Naar verwachting strijden honderd equipes om de winst van de Eurol Hellendoorn Rally, maar ook om de verschillende cups waaronder de Eurol R5 Rally Challenge, de BMW 130i cup, de Peugeot 206 cup, de short rally en de historic rally. Kortom, het wordt een spectaculair raceweekend.

Praktische informatie
De proevenkaarten met tijdsschema’s en publiekspunten van de rally zijn te vinden op www.eurolhellendoornrally.com. Daar is ook informatie te vinden over de verkooppunten van de rallypakketten en passe-partouts. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de rally gratis. De rally is via live verslagen te volgen op Rallyradio via 105.3 FM en de Eurol Hellendoorn Rally Facebookpagina.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: