Kennisplatform voor Oost Nederland

Speer opent Experience Center: Ervaar nieuwste reclame én duurzaamheid

Geplaatst op 1 augustus 2022
Speer opent Experience Center: Ervaar nieuwste reclame én duurzaamheid

Speer Reclame Services, met vestigingen in Deventer, Emmen en Winschoten, heeft zijn bedrijfspand aan de Hunneperweg in Deventer deels ingericht als Experience Center. De nadruk ligt er op ‘signing’, ofwel visuele communicatie, innovatie en op de circulaire economie. Bezoekers kunnen zich er laten inspireren door de nieuwste, duurzame mogelijkheden op het vlak van signing, merkbeleving en 3D-printing.

De tijd dat een reclameservicebureau zich enkel bezighield met bedrijfslogo’s, brochures en websites ligt achter ons. Natuurlijk, het zijn diensten waarvoor de klant nog altijd uitstekend bij Speer Reclame Services terecht kan. Het bedrijf verzorgt van a tot z alle gewenste reclame-uitingen. De klant wordt volledig ontzorgd, heeft nergens omkijken naar. Maar Speer gaat ook volop mee met de nieuwe, digitale tijd en bijbehorende innovaties. Het Experience Center in Deventer, 120 vierkante meter groot en zes meter hoog, biedt op dat vlak een buitengewoon interessant inkijkje.

De haast oneindige mogelijkheden van folie zijn daarin een belangrijk aspect, zo vertelt Speer-directeur Marcel Nijveldt, terwijl hij Kijk op Oost Nederland rondleidt door het gloednieuwe Experience Center. Het gaat daarbij niet alleen om de concrete toepassing op het gebied van reclame en pr – denk aan belettering, signalisatie of decoratie – maar ook om comfort op de werkplek en een strakke uitstraling van interieur en exterieur.

De juiste folie op de ramen van een kantoor bijvoorbeeld, zorgt voor een aangename werksfeer én energiebesparing. “We hebben daarvoor allerlei soorten folies. De ene houdt de warmte tegen, de ander de zonnestralen; het is maar wat je wenst. Voordeel als je de warmte buitenhoudt is bovendien dat er geen airco nodig is. Het bespaart dus energie”, vertelt Nijveldt, terwijl hij een apparaat toont waar de bezoeker het effect van de verschillende folies concreet kan voelen.

Uitstraling
Een decoratieve folie aan de wand of het plafond in combinatie met led-verlichting zorgt voor veel sfeer in een ruimte. Weer een andere folie verduistert met één druk op de afstandbediening een raam. Ook heeft Speer folies om kozijnen, vloeren, wanden, deuren of meubelen een nieuwe, duurzame look te geven. Niet direct een reclame-uiting toch? “Dat klopt”, beaamt Marcel Nijveldt. “Maar het gaat wel om de mooie, duurzame uitstraling van je pand. Ook dat is tegenwoordig belangrijk. Niet alleen voor de merkbeleving van de buitenwereld, maar ook voor je werknemers; zij willen een fijne werkplek.”

3D-printer

In het Experience Center is ook veel aandacht voor de nieuwste digitale mogelijkheden op het gebied van reclame. Zo wordt 3D-printen steeds belangrijker. Nijveldt toont enkele geprinte producten, zoals vazen, maar ook een melkrobot op schaal. Even verderop zijn andere opties op dit digitale vlak te zien, zoals 3D-visuals in een lijst, maar ook een hologram, oftewel figuren of producten die in de ruimte wordt geprojecteerd. “Ook een concept van de toekomst. De ultieme ervaring is een speciale Epson-laserprojectietechniek waarmee virtuele projecties kunnen worden gecreëerd, speciaal ontwikkeld voor de sign-branche.”

Meerwaarde

Duurzaamheid, recycling of liever nog upcycling – het concept waarbij een afgedankt product wordt verwerkt tot een ander product – zijn essentiële termen in het Experience Center. Nijveldt toont enkele tassen. “Gemaakt van oude banners en vlaggen”, vertelt hij. “Duurzamer kan haast niet. Het is een thema waar wij heel erg op focussen. Voor onze klanten is het belangrijk dat ze zich kunnen profileren als een duurzaam bedrijf. Dat is voor de consument ook steeds meer onderdeel van merkbeleving, van de maatschappelijke meerwaarde van een bedrijf. En het is simpelweg nodig voor de toekomst van onze aarde. Daaraan dragen wij graag ons steentje bij.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: