Kennisplatform voor Oost Nederland

Spense: Passende en duurzame offertes voor ondernemers

Geplaatst op 1 juli 2021
Spense: Passende en duurzame offertes voor ondernemers

De van origine Achterhoekers Lex la Gro en Noël Seegers hebben een applicatie ontwikkeld waarmee ze ondernemers helpen met passende en duurzame offertes op het juiste moment. De applicatie Spense is live sinds juni 2020 en richt zich op het verduurzamen van het MKB vanuit een hoek waar de gemiddelde ondernemer geen focus op heeft. ‘’Het is opvallend hoeveel ondernemers de duurzame variant op hun bedrijfsmiddelen (nog) niet onderzoeken – terwijl er wel degelijk deadlines aankomen” vertelt Lex la Gro. Dit bracht hen op ideeën.

Scannen & scoren van contracten

Om te weten wanneer een onderneming in actie moet komen voor een nieuwe offerte of slechte duurzaamheidsscore, is men genoodzaakt om de inhoud van de contracten met leveranciers scherp te krijgen. Spense gebruikt hiervoor OCR (optical character recognition) om data uit contracten te halen zonder dat een ondernemer dit zelf hoeft over te typen. ‘’Spense gelooft niet in oplossingen waarbij ondernemers zelf aan de slag gaan met het invoeren en scoren van contracten. Daarom is er veel tijd gestoken in het automatisch uitlezen,verwerken en scoren van contracten en leveranciers ’’ stelt Noël Seegers. 

Passende en duurzame offertes

Wanneer helder is welke contracten en scores een onderneming heeft, gaat Spense een stap verder. Ondernemers worden namelijk voorzien van nieuwe offertes die persoonlijk zijn afgestemd met hun wensen. ‘’Hierin neemt Spense voornamelijk duurzame opties mee. Zo probeert Spense ondernemend Nederland te helpen met de verduurzaming van leveranciers’’, aldus Lex la Gro. Dit scheelt niet alleen veel tijd en uitzoekwerk, maar levert ook scherpere tarieven op en een hogere bijdrage aan de verduurzaming van Nederland.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: