Kennisplatform voor Oost Nederland

Spikker Bouw in Eibergen: Een begrip in de Achterhoek en Twente

Geplaatst op 9 januari 2024
Spikker Bouw in Eibergen Een begrip in de Achterhoek en Twente

Rob Spikker is bijzonder in zijn nopjes met het nieuwe, moderne pand van zijn bouwbedrijf, dat hij in 2008 startte en waar inmiddels ruim dertig mensen werken. “Het is hier fijn, heel prettig werken. En dan natuurlijk op en top duurzaam. Dat vinden wij belangrijk. In onze projecten sturen we ook nadrukkelijk op duurzaamheid. Ons eigen bedrijfspand dient dan als mooi voorbeeld.”

Allround

Spikker Bouw is de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de Achterhoek en Twente. Een allround bouwbedrijf, noemt Rob Spikker het. “We zijn breed-georiënteerd, doen alles, van kleine verbouwingen tot grote, luxe huizen. Dat is een sterk punt van ons.” En steeds meer gaat het in al die projecten om duurzaamheid. Spikker: “Daar sturen wij zeker op. Niet bij ieder project lukt het om volledig energieneutraal te zijn, maar ook als dat niet kan, dan adviseren zij de klant om niet te bezuinigen op duurzame investeringen. Het is niet alleen belangrijk voor ons klimaat, maar het verdient zich uiteindelijk ook terug. En bij nieuwbouw is alles vanzelfsprekend gasloos, dat is logisch.”

Sfeer

Naast modern en energieneutraal oogt het nieuwe pand van Spikker Bouw ook warm en sfeervol. Ook heel belangrijk, vindt Rob Spikker. “Iedereen moet zich hier thuis voelen, onze medewerkers, maar ook onze klanten. Daarom hebben we veel aandacht besteed aan uiterlijk en sfeer. De klanten waarderen dat en het trekt zelfs architecten. Dat is ook een mooi gevolg.”De werkplaats achter het kantoorgedeelte is specifiek voor de productie van prefab-onderdelen. Een groeiende tak van Spikker Bouw. “We produceren er voornamelijk onderdelen voor onze eigen projecten, dus niet voor derden. Onze werkplaats is hypermodern, daar kunnen we voorlopig uitstekend mee uit de voeten.”

Regelgeving

Dat moet ook, want de orderportefeuille van Spikker Bouw is meer dan goed gevuld. Rob Spikker verwacht dat het met name na 2024 enorm druk gaat worden. Logisch, gezien het woningtekort en de bijbehorende bouwopgave waar Nederland mee te maken heeft. Toch maakt Spikker zich ook zorgen. Over ingewikkelde regelgeving en trage procedures. Als voorzitter van Bouwend Nederland afdeling Achterhoek en als deelnemer aan de Thematafel Bouwen en Vastgoed van de Regio Achterhoek, bemoeit hij zich nadrukkelijk met dit thema.

Overleg

“Dat is nodig, voor de hele bouwsector. Regelgeving verandert steeds weer, we hebben te maken met stikstof, er komt een nieuwe omgevingsvergunning aan, procedures zijn stroperig. Vanuit mijn functies bij Bouwend Nederland en de Regio Achterhoek volg ik alles op de voet. We zijn continu in overleg met gemeentes en overheden om procedures en regels te vereenvoudigen en de bouw vlot te trekken. Dat moet, anders kunnen we onze opgave niet waarmaken.” En dan is er nog een personeelstekort in de sector. Spikker merkt zelf ook de vergrijzing in zijn bedrijf. “Bouwend Nederland werkt goed samen met regionale opleidingscentra om ons vak te promoten. Dat werpt zijn vruchten af, steeds meer jongeren worden enthousiast voor een vak in de bouwsector.” Positief Ondanks deze zorgen is Rob Spikker positief over de toekomst. “Ik verwacht dat we er met alle partijen uitkomen en de bouw goed op gang krijgen. Wij hebben in ieder geval nu al een goede orderportefeuille én een prachtig nieuw pand. Dat maakt me blij.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: