Kennisplatform voor Oost Nederland

Spreekuur bedrijfsovername Duitsland

Geplaatst op 4 april 2018

Voor Nederlandse bedrijven zijn er volop kansen op de Duitse markt. Dit geldt zeker op het gebied van bedrijfsovernames. Want de bedrijfsopvolging in het midden- en kleinbedrijf en bij ambachtelijke bedrijven verloopt moeizaam. Uit onderzoek van de Duitse Kamer van Koophandel blijkt dat 40% van de ondernemers boven de 55 jaar geen opvolger kan vinden. Oftewel 600.000 MKB-bedrijven met opvolgingsproblemen. Ook in de Duitse grensregio staan verschillende goed renderende bedrijven te koop. Ondernemers met plannen voor het overnemen van een Duits bedrijf worden uitgenodigd voor een spreekuur op maandag 23 april a.s. bij Hampshire Hotel Avenarius te Ruurlo. Duitsland-specialist Jan Temmink van starteninduitsland.nl bespreekt de wensen, mogelijkheden en voordelen tijdens een adviesgesprek. Het belangrijkste argument is de directe markttoegang. Voor informatie en aanmelding: www.starteninduitsland.nl

Omvangrijk netwerk

Starteninduitsland.nl is verbonden aan een netwerk van financiële adviseurs in het Duitse bedrijfsleven. Een zoekactie van een Nederlands bedrijf kan zo eenvoudig worden voorgelegd aan gespecialiseerde Duitse overnameadviseurs.

Aansluitend beschikt starteninduitsland.nl over Duitse samenwerkingspartners die de overname financieel, fiscaal en juridisch begeleiden. Deze Duitse adviseurs zijn gespecialiseerd in grensoverschrijdende overnametransacties. Deze advieskosten zijn deels subsidiabel.

Toegevoegde waarde

Bij een grensoverschrijdende bedrijfsovername spelen de voorbereiding en het ‘managen’ van met name cultuurverschillen een belangrijke rol. Jan Temmink begeleidt dit proces vanuit zijn praktische werkervaring in beide landen. Zoals bijvoorbeeld een omvangrijke bedrijfsovername in de Duits-Nederlandse energiesector. Met name de integratie van deze bedrijven was belangrijk om een toegevoegde waarde te realiseren voor energiebedrijven.

Verder is Jan Temmink actief met het introduceren van Nederlandse bedrijven bij potentiële Duitse opdrachtgevers. Voor meer informatie: www.starteninduitsland.nl en www.cmpbv.nl

Bij vragen graag even een reactie: E. info@cmpbv.nljan.temmink@starteninduitsland.nl; M. 06-53240553.

Bijgaand een tweetal foto’s – vrij beschikbaar voor publicatie.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: