Kennisplatform voor Oost Nederland

SST Software groeit met haar klanten mee

Geplaatst op 29 juli 2022
SST Software groeit met haar klanten mee

SST Software uit Enschede bedenkt en ontwikkelt software. Hoe complexer hoe beter, is het motto. De software waaraan wordt gewerkt vormt vaak het kloppende hart van een bedrijf. De onderneming opereert branche-onafhankelijk en is ingericht op het opbouwen van een duurzame relatie met haar klanten. “Het liefst groeien we met de klant mee, bijvoorbeeld van startup tot grown-up. Voor elke levensfase bieden we een effectieve aanpak”, aldus mede-eigenaar Rick Koenders.

Zoals veel softwarebedrijven is ook SST Software ontstaan als spin-off van de UT. Tot pakweg tien jaar geleden bestierden studenten de onderneming naast hun technische opleiding. Tot de huidige compagnon van Koenders, Bram Wenting, het bedrijf overnam en als doelstelling had om het te laten uitgroeien tot een grotere en professionele organisatie.

“We hebben het studentikoze imago al snel van ons afgeschud”, aldus Koenders, die sinds 2018 medeaandeelhouder is en als commercieel directeur functioneert. “In 2015 zijn de eerste fulltimers aangenomen, in de regel hoger opgeleide software engineers met een achtergrond in onder andere Telematics, Computer Science, Cyber Security en Software Engineering. Samen met onze projectmanagers pakken wij complexe IT-vraagstukken op bij bedrijven”, benadrukt hij.

Technisch partner

Indien gewenst kan SST Software ‘from scratch’ volledig nieuwe software ontwikkelen, maar er blijkt veel behoefte bij bedrijven om bestaande software te herontwikkelen naar de technische wensen en eisen van deze tijd. “We focussen ons op de techniek en worden graag beschouwd als duurzame partner. In wezen groeien we met onze klanten mee. We ondersteunen hen met schaalbare software-oplossingen die passen bij de levensfase van het bedrijf op dat moment. Wij ontwikkelen software op het snijvlak met hardware.”

Van start-up tot grown-up

Aan welke oplossingen moeten we dan denken? Koenders noemt enkele concrete voorbeelden uit de praktijk. “Bij een start-up verken je bepaalde ideeën die het bedrijf heeft voor een product of dienst en deze vertaal je op een laagdrempelige manier naar software. Dan bouwen we in eerste instantie wellicht een prototype om te zien of het functioneert. In een volgende ontwikkelingsfase als scale-up kan bestaande software worden aangepast of herontwikkeld om het beter te laten aansluiten bij de behoeften van hun klanten.  Bij een grown-up pak je de zaken anders aan: daar draait vaak al stabiele software, waarop moet worden doorontwikkeld. Verder is het bij dit soort bedrijven een kwestie van beheer en onderhoud en het systeem up-to-date houden.”

De groei van SST Software bewijst dat deze strategische aanpak veel organisaties behaagt, zowel binnen als buiten de regio. Er staat een gedegen organisatie met 28 medewerkers, waarvan het gros uiteraard uit software-engineers bestaat en voor de rest projectmanagers en het managementteam, dat bestaat uit technisch directeur Menno van der Werff, operationeel directeur Bram Wenting en commercieel directeur Rick Koenders.

De onderneming maakt graag gebruik van het talent van de UT, zowel tijdens de stage als na het afstuderen. “We willen zeker nog verder groeien en in met name de industriële automatisering een nog grotere rol gaan spelen”, besluit Koenders.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: