Kennisplatform voor Oost Nederland

SST Software uit Enschede lanceert innovatielab

Geplaatst op 2 mei 2023
SST Software uit Enschede lanceert innovatielab

Het Enschedese softwarebedrijf SST Software heeft per 1 mei 2023 haar spin-off SST Labs gelanceerd. Een innovatielab gericht op het ondersteunen van organisaties in de eerste vroege fase van innovatie. Binnen SST Labs ontwikkelt een multidisciplinair team op het snijvlak van software, hardware, mechanica én design. 

De urgentie voor ondernemers om te blijven innoveren is duidelijk. Veel ondernemers hebben goede ideeën, maar de haalbaarheid ervan is vaak onzeker. In een innovatiefase is het belangrijk om te weten wat er zowel technisch als financieel mogelijk is. Ook het beheersen van onzekerheden is een belangrijk thema. Eigenaar Rick Koenders van SST Software ziet dat veel ondernemingen zoekende zijn naar de benodigde kennis en expertise.  

Tegelijkertijd groeit bij SST Software de vraag naar schaalbare software oplossingen vanuit organisaties die willen professionaliseren. Hierdoor werd het steeds lastiger om ook organisaties te helpen in de eerste vroege fase van innovatie. Die fase vraagt namelijk om een specifieke aanpak. Een aanpak gericht op laagdrempelig experimenteren, vanuit nieuwe perspectieven. Om invulling te kunnen geven aan deze behoefte in de markt, lanceert SST Software een innovatielab. 

Innovatielab 

“De manier waarop je van een idee tot een werkend product komt is essentieel voor succes. Dat vraagt om een andere mindset. Daarom hebben we SST Labs opgericht. Dé plek waar we technologie, creativiteit en ondernemerschap samenbrengen.” 

“Innovatiemogelijkheden verkennen, valideren en, waar kansrijk, tot een werkend prototype brengen. Dat is de doelstelling van ons innovatielab. Met SST Labs geven we ondernemers toegang tot een ontwikkelpartner waarmee, op een snelle en pragmatische manier, innovatie kan plaatsvinden.”  

Experts op het gebied van software, hardware, mechanica en design  

Jurre Kuijper gaat de kar trekken bij SST Labs. In zijn rol als innovation & prototyping specialist neemt hij ruim zeven jaar aan ondernemerservaring mee op het gebied van productontwikkeling en innovatie. Naast Jurre staat er een multidisciplinair team van engineers binnen software, hardware, mechanica én design klaar. “Hiermee hebben wij alle benodigde ervaring en expertise in huis. Daarnaast omarmen we, waar nodig, de frisse kennis en het out-of-the-box denken van hoogopgeleide studenten. Met de ervaren achterwacht van SST Software met o.a. haar ISO27001 certificering, borgen we de kwaliteit – ook bij de ontwikkeling ná de prototype-fase. Ons motto? Prototype your future.”  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: