Kennisplatform voor Oost Nederland

Standvastige Top-3 in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500

Geplaatst op 3 november 2022
Standvastige Top-3 in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500

Jonnie en Thérèse Boer staan wederom op de eerste plaats in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500. Het culinaire en inspirerende koppel uit Zwolle behoort al ruim dertig jaar tot de absolute top met restaurant De Librije. Ook de nummers 2 en 3 bleken standvastig in de Top.

Jonnie en Thérèse Boer bewandelen al 30 jaar lang gezamenlijk het culinaire pad, maar kiezen daarbij nooit dezelfde weg. Wat zij doen is imponerend en hun zaak loop als een geoliede machine. Waar Jonnie de scepter in keuken zwaait, bestiert Thérèse de zwarte brigade. Beiden doen ze dat met passie en bevlogenheid. Hiermee weten ze de nummer 1 positie van 2022 te behouden. Op de tweede plaats landt de innoverende Jan Sobecki van restaurant Tribeca in het Brabantse Heeze. Gevolgd door de andere superchef, Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen op plaats drie. Bijzonder dat de gehele Top-3 bestaat uit koppels die samen ondernemen.

Jubileum

Lekker500 is al 45 jaar dé restaurantgids van Nederland. Deze jubileumeditie van Lekker500 is het resultaat van een jarenlange ononderbroken en rijke ervaring in het culinaire landschap. Stabiliteit is wat de gids betrouwbaar maakt. Daarnaast wordt de ranking niet voor de bühne gemaakt, maar gaat het echt op inhoud en wordt elk restaurant nauwkeurig getoetst op kwaliteit. Ook dit jaar stuurde Lekker haar rapporteurs en inspecteurs opnieuw uit in het Nederlandse culinaire landschap, van bistro tot sterrenzaak. Dat leverde als altijd een totaalscore van 500 adressen op, waaronder 49 restaurants die de gids als nieuw betreden.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: