Kennisplatform voor Oost Nederland

Stap over van auto naar fiets en verdien als SpitsFietser tot 6 euro per dag

Geplaatst op 6 september 2016
openingshandeling Filip van As

Beter Benutten Zwolle Kampen is gestart met de fietsstimuleringscampagne SpitsFietsen. Werkgevers uit de regio Zwolle Kampen en de bestuurders van Beter Benutten Zwolle Kampen gaven 5 september jl. bij Zalsman in Zwolle de feestelijke start. SpitsFietsen is voor medewerkers uit de regio die bereid zijn om tijdens de spits over te stappen van auto naar fiets. De actie loopt van 1 september 2016 tot 1 maart 2017.

Voorbeeld
“Spitsfietsen is een mooi voorbeeld waarbij we samen met onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheid komen tot nieuwe vormen van slimme mobiliteit die aansluiten bij de wensen van de gebruiker”, vindt gedeputeerde Bert Boerman.

Sparen
Voor elke gemaakte fietsrit in de spits ontvangt de deelnemer een beloning. De beloning is hoger naarmate de fietsafstand groter is. Tot maar liefst €300 kan men op deze manier bij elkaar sparen! De SpitsFietsen app registreert de fietsritten en houdt het gespaarde saldo bij.

Stimuleert
Zalsman, de organisatie die onlangs ook werd uitgeroepen tot ‘Het meest vitale bedrijf van Overijssel 2016’ heeft de actie ook bij haar medewerkers onder de aandacht gebracht. Directeur Remco Reinink “Spitsfietsen is een fantastisch initiatief. Het stimuleert écht! En naast de spits vermijden en een beloning voor je dagelijkse fietsrit, word je ook nog eens vitaler, hoe mooi is dat!”

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website. De actie loopt tot 1 maart 2017. Met de actie wil Beter Benutten Zwolle Kampen meer mensen de voordelen van fietsen laten ervaren: gezondheid, geen files, geen gezoek naar een parkeerplek en kostenbesparing. Dit kan deelnemers stimuleren om, ook na de actie, vaker de fiets te pakken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: