Kennisplatform voor Oost Nederland

Startup-event Slush naar Twente met Enschede Slush’d

Geplaatst op 17 augustus 2023
Startup-event Slush naar Twente met Enschede Slush’d

Op 31 augustus organiseert Novel-T Enschede Slush’D: de lokale variant van één van ‘s werelds grootste startup events Slush. Twente is hiermee het enige Nederlandse startup ecoysteem dat geselecteerd is om dit event te hosten. Het doel is om startups in contact te brengen met investeerders en te laten zien wat Twente als innovatie-ecosysteem te bieden heeft.

Enschede is niet meteen een wereldstad te noemen. Toch gebeurt er veel op het gebied van innovatie. Het is het de kraamkamer van veel baanbrekende innovaties zoals wifi en bluetooth (dankzij UT-alumnus Cees Links en UT hoogleraar Bram Nauta, resp.), en vonden bedrijven als Booking.com en Thuisbezorgd er hun oorsprong. “Eigenlijk zitten we hier op een goudmijn aan innovatie, maar laten we het niet genoeg zien,” vertelt initiatiefnemer Mike Verkouter, MT-lid bij Novel-T. “Dat willen we dan ook uitdragen met dit evenement: dat Twente alle ingrediënten heeft om hier een succesvol bedrijf te beginnen.” De leus van het event is dan ook ‘where seeds sprout and grow big’.  

Geïnvesteerd in innovatie-ecosysteem

Dat innovatiestichting Novel-T het evenement mag organiseren in Twente, is geen toeval. “De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in het innovatie-ecosysteem hier in Twente. Ook in het buitenland hebben we van ons laten horen tijdens internationale handelsmissies, onder andere naar Slush in Helsinki. Dat heeft ons geen windeieren gelegd waardoor Enschede nu in het rijtje van Slush’D organisatoren staat, tussen wereldsteden als New Delhi, Liverpool en Nairobi,” aldus Verkouter. Voor de organisatie van Enschede Slush’D slaat Novel-T bovendien de handen ineen met verschillende partners, zoals onder andere REACH (Münster, DE), Rabobank en RVO. 

Enschede Slush’D vindt plaats op 31 augustus in het U Parkhotel op de campus van de Universiteit Twente. Met meer dan 25 sessies op drie verschillende podia pakt de organisatie groots uit. Bovendien is er een pitchwedstrijd voor startups waar €10.000,- te winnen is. “Slush zelf is ook altijd een groot feest met allerlei verrassingen voor de bezoekers,” vertelt Verkouter. “Diezelfde sfeer willen we hier ook terug laten komen, met bijvoorbeeld een karaoke en een allerlei andere gekke activiteiten.”

Jaarlijks reist Novel-T met een aantal startups af naar Slush in Helsinki als onderdeel van de Nederlandse delegatie. Het evenement in Helsinki staat bekend als ‘s werelds grootste startup evenement waar startups in contact komen met investeerders. Dit jaar kwam Novel-T door de selectie om het evenement naar Enschede te halen in de vorm van een Slush’D event: een onafhankelijk georganiseerd evenement onder de vlag van Slush. Andere steden die een Slush’D evenement organiseren zijn onder andere Busan, Zagreb, Liverpool, Nairobi, Leuven, Heilbron, and New Delhi.  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: