Kennisplatform voor Oost Nederland

Het stedelijk tapijt van Dingeman Deijs winnaar kunstprijsvraag Hof van Volharding

Geplaatst op 18 oktober 2017
Het stedelijk tapijt van Dingeman Deijs winnaar kunstprijsvraag Hof van Volharding

Het ontwerp Het stedelijk tapijt van Dingeman Deijs architecten is door de jury unaniem gekozen als beste ontwerp voor het kunstwerk in het Hof van Volharding op het Kraanbolwerk. “Het ontwerp geeft op een bijzonder manier een verhaal over de identiteit van de plek. Het is een mooi artistiek ontwerp, dat rust en eenvoud uitstraalt waarbij oog is voor het gebruik van het plein”, zo luidt het oordeel van de jury.

In juli van dit jaar schreef gemeente Zwolle een prijsvraag uit voor een ontwerp voor het ‘plein als kunstwerk voor het Hof van Volharding’. Hierop is door 16 partijen een ontwerp ingediend. De jury, bestaande uit leden van de beeldende kunstcommissie, de architect van de woningen rondom het plein en twee toekomstige bewoners, beoordeelde het ontwerp op de gestelde wensen zoals gebruik, passend in het gebied en verwijzing naar de historie van het gebied. Het ontwerp voor Het stedelijk tapijt werd door de jury unaniem als beste beoordeeld.

Dingeman Deijs architecten mag nu het ontwerp uitwerken tot een definitief ontwerp. Dit moet in december gereed zijn. De planning is dat het kunstwerk in september 2018 klaar is.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: