Kennisplatform voor Oost Nederland

Steun gemeenten voor de Special Olympics

Geplaatst op 22 januari 2018
Steun gemeenten voor de Special Olympics

De zeven gemeenten van Regio Achterhoek én Montferland worden maatschappelijk partner van de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Dat is donderdagavond bekend gemaakt tijdens een Zakelijk Platform van het evenement in gebouw ICER op het terrein van de DRU Cultuurfabriek in Ulft.

Er komt een nauwe samenwerking tussen gemeenten en de organisatie om het sportevenement voor tweeduizend sporters met een verstandelijke beperking tot een succes te maken. Bovendien sponsoren de gemeenten elk 20 duizend euro. Het evenement, met 22 sporten op 20 locaties in de acht Achterhoekse gemeenten, wordt op 8, 9 en 10 juni gehouden.
Wethouder Bert Kuster van Oude IJsselstreek lichtte de overeenkomst toe. Volgens hem past het sportevenement naadloos in het project Achterhoek in Beweging, dat de acht gemeenten al geruime tijd samen uitvoeren. Doel is om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. Sporten is gezond, brengt mensen met elkaar in contact en heeft een belangrijke maatschappelijke functie.

Projectleider Pascal Kamperman van Achterhoek in Beweging schetste tijdens de bijeenkomst in ICER het belang van het opvolgingsprogramma na de Special Olympics Achterhoek. Doel is om na het evenement in juni te zorgen voor een goed aanbod van sporten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Zeddammer Kamperman is parttime in dienst van de Special Olympics Achterhoek en werkt nauw samen met gemeenten en de Gelderse Sport Federatie.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: