Kennisplatform voor Oost Nederland

Stimulering Achterhoekse economie met Pitchdag voor ondernemers

Geplaatst op 31 mei 2017
Geen nieuwe Regio Deal voor Achterhoek gemiste kans

De coöperatieve vereniging Naoberkrediet biedt nu ook startuppers en groeiondernemers kans op financiering en coaching. In het verleden werden vooral bedrijven ondersteund die bij de banken geen financiering kregen. Ter onderstreping van de nieuwe positionering wordt op 23 juni bij Innovatiecentrum ICER in Ulft de eerste Naoberkrediet Pitchdag gehouden, waar ongeveer twintig inzenders van businessplannen uiteindelijk kans maken op de hoofdprijs van maximaal 100.000 euro financiering tegen 0% rente én een jaar lang gratis coaching. Aanmelden voor de Pitchdag kan nog tot woensdag 7 juni aanstaande via de website.

Naoberkrediet is een vrijwilligersorganisatie gericht op het bevorderen van innovatie en werkgelegenheid in de Achterhoek. Achterhoekse ondernemers die als kredietgever andere ondernemers willen ondersteunen, worden via Naoberkrediet gekoppeld aan Achterhoekse ondernemers die tijdelijk financiering nodig hebben. Binnen Naoberkrediet zorgen een intakecommissie en kredietcommissie voor kritische beoordeling van kredietaanvragen. Na kredietverstrekking kent de coachingscommissie een ervaren coach toe aan de kredietaanvrager. Het zorgvuldige beoordelingsproces en de toekenning van een ervaren coach moeten zorgen dat de onderneming succesvol is en de lening terugbetaald wordt.

Nadat in de beginjaren van Naoberkrediet hoofdzakelijk krediet werd verleend aan bedrijven die elders geen krediet kregen, is nu gekozen om ook startuppers en groeiondernemers te ondersteunen met financiering en coaching uit de regio. Iedereen met een goed business plan dat bijdraagt aan de werkgelegenheid in de Achterhoek en die tot 300.000 euro financiering nodig heeft, kan aankloppen bij Naoberkrediet. Om deze bredere positionering kracht bij te zetten, wordt op 23 juni een speciale Naoberkrediet Pitchdag gehouden waar een hoofdprijs van 100.000 euro financiering tegen 0% rente én een jaar lang gratis coaching wordt uitgereikt. 

Om kans te maken op deze prijs, moet je uiterlijk 7 juni je business idee hebben ingediend via de speciale actiepagina op de website. De twintig beste inzenders worden uitgenodigd voor de Pitchdag waar ze in verschillende workshoprondes hun plannen kunnen presenteren en aanscherpen. Vervolgens worden vijf finalisten gekozen die voor een deskundige jury hun business idee mogen pitchen. De jury kiest een winnaar die de hoofdprijs overhandigd krijgt. De andere deelnemers maken natuurlijk ook kans op een aantrekkelijk financieringsvoorstel vanuit Naoberkrediet.  

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: