Kennisplatform voor Oost Nederland

STODT roept voestalpine uit tot Leerbedrijf 2016-2017

Geplaatst op 13 september 2017
STODT roept voestalpine uit tot Leerbedrijf 2016-2017

Opleider STODT Toekomsttechniek heeft voestalpine Automotive Components Bunschoten B.V. uitgeroepen tot Leerbedrijf van het cursusjaar 2016-2017. STODT-directeur Jeroen Rouwhof reikte het bijbehorende certificaat op donderdag 31 augustus jongstleden uit aan Martin Kerkhoff, manager Opleiding & Training bij voestalpine. De bijeenkomst in Bunschoten kreeg een extra feestelijk tintje doordat het Hengelose STODT trakteerde op een Twentse krentenwegge van maar liefst een meter lang.

Eigen bedrijfsschool
STODT onderzoekt jaarlijks welke werkgevers in de techniek zich onderscheiden door het structureel bijscholen, opleiden en ontwikkelen van medewerkers. Dat de keuze dit jaar op voestalpine viel, heeft veel te maken met het feit dat het bedrijf een eigen bedrijfsschool waar jaarlijks zo’n 30 medewerkers intensieve opleidingen volgen. De school is uitstekend geoutilleerd en beschikt over enthousiaste eigen instructeurs en docenten. Om het scholingsaanbod compleet te maken, wordt samengewerkt met private opleiders, waarvan STODT er een is. Jeroen Rouwhof: “Al jaren verzorgen wij voor voestalpine scholingstrajecten, momenteel met name op het gebied van CNC verspaning en AUKOM meettechniek.”

Nauwe samenwerking
Volgens Martin Kerkhoff behoort het intern opleiden van medewerkers tot het DNA van voestalpine: “Twee jaar na de oprichting in 1948 − wij heetten toen nog geen voestalpine − hadden we al een eigen bedrijfsschool. Toen al was men hier doordrongen van de mens als belangrijkste kapitaal, en dat geldt nog steeds. Zo zijn we sinds 2015 onder de noemer ‘Focus op de mens’ nog meer gaan investeren in het ontwikkelen van onze medewerkers. In onze branche, de automotive-industrie, volgen de technieken elkaar heel snel op. Je moet zorgen dat je mensen daarin mee blijven gaan. Dat is een kwestie van continu investeren, en daarin werken we nauw samen met STODT. Onze bedrijfsschool doet de basis en het opvoedkundige deel, STODT voegt daar het specialisme aan toe. Zo heeft STODT ook de nodige bijscholing van onze eigen docenten verzorgd. Wij vinden STODT verreweg de beste opleider in een straal van 100 kilometer rond Bunschoten. Dat is ook de reden dat we het geen probleem vinden om steeds weer de rit naar Hengelo maken.”

Kandidaat-wereldkampioen
Dat goede opleidingen ook aardige extra effecten kunnen hebben, bewijst voestalpine-medewerker Marco Quné, die momenteel een opleiding bij STODT volgt. Marco doet in oktober mee aan de World Skills in Abu Dhabi (een soort WK op het gebied van vakmanschap) in de discipline CNC frezen. Om de kans op succes te vergroten, biedt STODT deze uiterst vaardige verspaner aanvullende begeleiding in zijn trainingen voor dit bijzondere evenement.

Over voestalpine Automotive Components
Automotive Components Bunschoten B.V. is een onderdeel van voestalpine Groep, een bedrijf met ruim 47.000 medewerkers en 500 productiebedrijven, actief in meer dan 50 landen. De vestiging in Bunschoten telt ca. 750 medewerkers en richt zich op het ontwerpen en produceren van stalen en aluminium carrosseriedelen voor alle grote Europese automobielfabrikanten .

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: