Kennisplatform voor Oost Nederland

Stoer voer terug in Prins Bernhardplantsoen

Geplaatst op 16 juli 2018

Vanaf vrijdag 20 juli 16:00 uur tot en met zondag 22 juli 21:00 uur verandert het Prins Bernhardplantsoen in het grootste terras van Hengelo. Food Festival Stoer Voer strijkt voor de vierde keer neer in het knusse stadspark. Dat betekent dat bezoekers van heinde en ver naar Hengelo afzakken om te kijken, kiezen en genieten van al het verrassende en duurzame eten en drinken dat door verschillende lokale en regionale ondernemers wordt aangeboden. Dit alles in een chille festivalsfeer waar vinyl dj’s zorgen voor muzikale omlijsting en met activiteiten voor de allerjongste bezoekers.

Stoer Voer is onder liefhebbers van goed eten en drinken een begrip. Het concept dat ooit in Hengelo begon, en daarna de vleugels uitsloeg naar Enschede, Deventer en Haaksbergen, is in de loop van de jaren steeds verder uitgebreid. Het begon als een festival met vooral foodtrucks. En die zijn er nog steeds, maar er valt veel meer te genieten. Erik Wooldrik, de organisator van Stoer Voer, legt uit: “We kiezen er bewust voor om Stoer Voer geen foodtruckfestival meer te noemen. Daarvoor is het concept inmiddels te breed. We zoeken nadrukkelijk de samenwerking met allerlei ondernemers uit Hengelo, die mooie dingen komen doen. Zo is er een heus pop-up restaurant in de muziekkoepel aan de waterkant, bestiert door Merlijn en Intenzo. Daarnaast kunnen bezoekers de heerlijkste speciaalbieren proeven en is René Reef aanwezig met luxe wijnen. SmaakTi en Bistro Kees slaan de handen ineen en bouwen een stoere open keuken in het park met allerlei koude en warme gerechtjes. En natuurlijk doet de vaste pleisterplaats in het park – Paviljoen de Ontmoeting – ook mee aan Stoer Voer. Dat we echt een focus hebben op eerlijk, duurzaam, innovatief en lokaal Twents eten én drinken, onderscheidt Stoer Voer van andere evenementen en ontstijgt ook het label foodtruckfestival.”

Toch blijft Food Festival Stoer Voer laagdrempelig en kleinschalig. Erik: “Ja, dat klopt. Iedereen kan zo binnenlopen en de sfeer is heel toegankelijk. We hebben er ook bewust voor gekozen dit keer geen munten te gebruiken: je kan overal met cash en pin afrekenen. Net zo makkelijk.” Wooldrik verwacht dat deze editie net zo’n succes wordt als de voorgaande: “Ja, een paar weken geleden bij Stoer Voer Enschede zagen we wederom stijgende bezoekersaantallen. Twente loopt wel warm voor gezellige culinaire evenementen.”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: