Kennisplatform voor Oost Nederland

Straatfestival & Straatfestival x Zwolle Pride

Geplaatst op 18 juli 2023
Straatfestival & Straatfestival x Zwolle Pride

De grootste reünie van Zwolle komt er weer aan: het Straatfestival! Tientallen podia en locaties vol muziek, georganiseerd door de horecaondernemers uit de stad. Voor het eerst wordt dit grote zomerevenement twee dagen gehouden in plaats van één! Op vrijdag 25 augustus wordt het straatfestival gehouden zoals ook in voorgaande jaren. Op zaterdag 26 augustus koppelt het Straatfestival voor het eerst met Zwolle Pride.  

Het Straatfestival is hèt zomerfeest van de stad. Het trekt bezoekers uit de verre regio en uit Zwolle zelf naar het centrum. Cafés en restaurants organiseren eendrachtig een gezellig muziekpodium in hun straat of op hun plein. Samen met tienduizenden andere bezoekers kun je dansen en sjansen, swingen en zingen. Zo’n 25 muziekpodia, groot en klein, worden gevuld met bands en dj’s in elke denkbare muziekstijl.  

Over Straatfestival x Zwolle Pride  

Nóg een dag Straatfestival betekent nóg meer genieten! Ook op ‘Straatfestival x Zwolle Pride’, zaterdag 26 augustus, kan het publiek vele muziekpodia verwachten, net als op vrijdag 26 augustus. Een aantal horecagelegenheden past op zaterdag zijn muziekprogrammering aan aan het Zwolle Pride Festival. Op het Rodetorenplein vindt het publiek het hoofdpodium van het Pride Festival. Ook is er zaterdagmiddag de Zwolle Pride Parade, waarin vele kleurrijke wagens de boodschap uitdragen van respect, acceptatie, gelijkheid en inclusiviteit in liefde en leven.  

Programma 

Het programma van het Straatfestival wordt, zodra het bekend is, op de website www.gastvrijzwolle.nl geplaatst. Het programma van Zwolle Pride Festival is te vinden op www.zwollepride.nl.   

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: