Kennisplatform voor Oost Nederland

Straatman Building Smart Connections: Grenzeloos met lef

Geplaatst op 18 maart 2022
Straatman Building Smart Connections: Grenzeloos met lef

Met lef en een winnaarsmentaliteit, vaart Straatman Building Smart Connections een eigen koers in de bouwwereld. Met succes. Het bedrijf groeit hard, werkt landelijk en over de Duitse grens én is onlangs verhuisd naar een nieuw, modern pand in Varsseveld. De ontwikkelaar en producent van onder andere innovatieve balustrades en trappen zoekt naar praktische, slimme en esthetische oplossingen, die moeiteloos in het budget passen. Zo krijgt elk bouwproject dé aanblik die aannemers en architecten zoeken.

Grensverleggend is Straatman Building Smart Connections al sinds de start eind jaren tachtig. Toen was het bedrijf nog productgericht, inmiddels werkt het al vele jaren oplossings-, ontwikkelings- en conceptgericht. Met de kennis en ervaring van staal en aluminium ontwikkelt het van oorsprong Lichtenvoordse bedrijf slimme, duurzame, veilige en verrassende oplossingen voor woongebouwen. “We geloven niet in standaard antwoorden en zijn eigenwijs genoeg om de beste oplossingen aan te bieden voor een nieuwbouw- of renovatieproject”, vertelt Sales Connector Niek Jaspers. “Een project verbeteren door onze concepten uit te werken tot slimme maatwerkverbindingen is waar we sterk in zijn. Want elke opdracht is anders. Dat vraagt om lef en een andere manier van denken.

Het begint bij goed luisteren in het voortraject. Wat wil een opdrachtgever? Waar kunnen we afwijken om het project technisch en esthetisch nog beter te maken zodat het financieel haalbaar is? Al in de offertefase zetten we een stap extra en denken onze Salesengineers mee. Dit leidt tot een beter product als het gaat om de esthetische waarde, bruikbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid. En dat binnen het beschikbare budget!”

Verbindingen leggen
Alles in het werk van Straatman Smart Building Connections draait om verbindingen tussen mensen, middelen en mogelijkheden. De juiste connecties in en om een gebouw. “Natuurlijk ontwikkelen en produceren wij trappen en balustrades in vele vormen en variaties”, zegt technisch directeur Bart Peters. “Maar wat wij werkelijk doen is het beeld van gebouwen bepalen terwijl we een veilige situatie creëren. Als complete partner voor aannemers en architecten streven we naar een perfecte realisatie van een project. We verkennen continu grenzen en blijven deze in de markt verleggen. Met Straatman Building Smart Connections hebben aannemers één partij op de bouw waarmee ze zorgeloos, succesvol en naar tevredenheid kunnen werken. Als processpecialist kunnen we het hele proces – van engineering, een creatief ontwerp, productie tot en met montage en oplevering – uit handen nemen. We werken samen met externe partijen in de hele keten voor toelevering en montage. Om een gestroomlijnd proces te realiseren, zetten we continu in op een consistente, open en duidelijke communicatie.”  

Werken aan talent
De drijfveer van Straatman is continu de beste willen zijn en 100% tevreden klanten. Dat kan niet zonder effectieve bedrijfsprocessen en medewerkers, die dagelijks topsport bedrijven. “Wij richten ons dan ook nooit op prijs, maar op toegevoegde waarde. Dat laatste willen we ook voor onze medewerkers”, zo licht Bart Peters toe. “Dat begint al bij de werving en selectie. Niet de functie, maar het talent, de ambitie en de ontwikkeling staat centraal. We matchen op skills en of iemand bij onze kernwaarden openheid, vertrouwen, durf, creativiteit en groei past. Bij Straatman Building Smart Connections kunnen medewerkers doen waar ze goed in zijn. We vinden het ook belangrijk dat jongeren kunnen investeren in hun loopbaan naast hun studie. Daarom kunnen ze via onze Academy op zaterdag werkervaring bij ons opdoen. Want investeren in jongeren is investeren in de toekomst!”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: