Kennisplatform voor Oost Nederland

Streekbierenfestival ‘De Vjeanse Zwarte’ brengt lokale brouwers samen voor een gezellige middag proeven en genieten

Geplaatst op 7 april 2023
Streekbierenfestival 'De Vjeanse Zwarte'

Op 2e paasdag zal het prachtige terrein van de Peddemorsboerderij in Vriezenveen het toneel zijn van het speciaalbierenfestival ‘De Vjeanse Zwarre’. Dit festival biedt bierliefhebbers de kans om de heerlijke brouwsels van drie lokale brouwers te proeven: IV-uur, Brewery 42 en Scheepsrecht. Voor de wijnliefhebbers is er een mooi assortiment van Wijndert Wijnwinkel aanwezig.

Het festival vindt plaats van 14.00 tot 18.00 uur en biedt een unieke kans om kennis te maken met de bieren van de lokale brouwers en om meer te leren over het brouwproces. Naast het proeven van de verschillende bieren, kunnen bezoekers genieten van een gezellige sfeer en heerlijk eten.

Specialiteit bieren

De drie brouwers hebben allemaal hun eigen specialiteit en zullen hun bieren tappen voor het publiek. IV-uur is een brouwerij die bekend staat om zijn smaakvolle IPA’s, terwijl Brewery 42 de nadruk legt op lagers en blond bieren. Scheepsrecht, ten slotte, is een brouwerij die zich richt op het brouwen van bijzondere smaken. Naast hun specialiteiten hebben de lokale brouwers ook zeker enkele verrassende brouwsels bij zich.

Het speciaalbierenfestival ‘De Vjeanse Zwarte’ biedt niet alleen de kans om te genieten van lokaal gebrouwen bier, maar het is ook een unieke manier om te ontspannen en te genieten van het mooie terrein van de onlangs gerenoveerde Peddemorsboerderij. Het festival belooft dan ook een onvergetelijke ervaring te worden voor alle bierliefhebbers in de omgeving.

Entree

Entree tot het festival is gratis. Voor meer informatie en updates over het festival kunt u terecht sociale media pagina’s van Mooi Dat ’t Zo Kan. Kom en ontdek de heerlijke smaken van lokale brouwsels op ‘De Vjeanse Zwarre’ op 2e paasdag aan de dorpsstraat in Vriezenveen!

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: