Kennisplatform voor Oost Nederland

Studenten zetten zich in voor energiestofwisselingsziekte bij kinderen

Geplaatst op 14 maart 2017
Studenten zetten zich in voor energiestofwisselingsziekte bij kinderen

Studenten Meike Adema (19, Losser) en Yente Nijland (20 jaar, Enter) van de opleiding Sport en bewegen van ROC van Twente willen in juni samen met twee docenten als team met de naam meedoen aan de Challenge Mont Ventoux 2017 in Frankrijk. Doel is geld in te zamelen voor onderzoek naar een energiestofwisselingsziekte bij kinderen.

De studenten hoorden van de Challenge Mont Ventoux via een docent die zich al jaren inzet voor dit goede doel. Ze vinden het onacceptabel dat er nog geen medicijnen bestaan voor de energiestofwisselingsziekte waardoor 70% van de kinderen met deze ziekte niet ouder dan 18 jaar wordt. Om zich voor de volle 100% in te kunnen zetten hebben Meike en Yente er zelfs hun afstudeeropdracht van gemaakt.

Om op 10 juni met hun docenten Gert ten Vergert en Jeroen Lesscher deel te kunnen nemen aan het bedwingen van ‘kale berg met het indrukwekkende maanlandschap’ hebben ze echter een startkapitaal van €2000,- nodig. Hun belangrijkste missie voor nu is daarom inzamelen van geld door het organiseren van evenementen, zoals een spinningmarathon, zwemmarathon en Koningsspelen. Ook staan ze komende tijd op festivals om te flyeren en donateurs te werven.

Ze zijn dus hard op zoek naar supporters voor een financiële bijdrage. Doneren kan heel gemakkelijk op het team SPORT&BEWEGEN4ENERGY via de officiële site van Join4Energy: www.join4energy.nl/mont-ventoux/event/1/heroes. Het is ook mogelijk het team SPORT&BEWEGEN4ENERGY te sponsoren. In ruil hiervoor worden bedrijfslogo’s op de trainingspakken bedrukt en wordt er reclame gemaakt via verschillende PR-middelen, zoals hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/SPORTBEWEGEN4ENERGY/. Meer informatie via een mail naar sportenbewegen4energy@gmail.com.

Bijschrift foto: van links naar rechts Jeroen Lesscher, Meike Adema, Yente Nijand en Gert ten Vergert.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: