Kennisplatform voor Oost Nederland

Studio Complex en Hangarrrrrr organiseren voor de 6e keer het Zuiderfestival

Geplaatst op 16 augustus 2017
Studio Complex en Hangarrrrrr organiseren voor de 6e keer het Zuiderfestival

Gedurende dit tweedaagse evenement kan het publiek kennis maken met een uiteenlopend aanbod aan diverse kunstuitingen, waaronder: beeldende kunst, performance kunst, muziek, poëzie en (locatie) theater. Het thema van dit jaar: Fictie-Frictie, roept vragen op zoals: wat is kunst eigenlijk, wanneer is iets een kunstwerk en wie bepaalt dat?

Het festival is een speeltuin voor creatieve geesten en dankzij een losse, open structuur een podium voor spontane interacties. Het festival kan in zijn totaliteit gezien worden als een groot kunstwerk, dat vorm krijgt tijdens de duur ervan, waarbij de kunstenaars, maar ook de bezoekers aangemoedigd worden hun eigen input te geven.

Nieuw dit jaar is de Krakralucha residentie: een tiny-home om een gastkunstenaar voor 2 maanden de mogelijkheid te bieden om te werken en te wonen. De eerste twee gastkunstenaars, Petra Hudcova (CZ) en Peter Vink (NL) zullen tijdens het festival hun kunstwerken presenteren aan het publiek.

De officiële opening van het festival is op vrijdag 25 augustus om 18:00 uur. Het vrij toegankelijke evenement is te bezoeken aan de Cromhoffsbleekweg 75 in Enschede, op vrijdag van 17:00 tot 00:00 uur en op zaterdag van 13:00 tot 00:00 uur.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: