Kennisplatform voor Oost Nederland

Studio van ontwerper van slimme stekker voor doven bestaat tien jaar

Geplaatst op 16 januari 2017
Studio van ontwerper van slimme stekker voor doven bestaat tien jaar

De studio van industrieel vormgever Edwin de Kuiper uit Deventer bestaat deze maand tien jaar. Edwin de Kuiper kwam afgelopen najaar in het nieuws met de ‘Flare’, een slimme stekker voor doven en slechthorenden.

De Flare was te zien op de Dutch Design Week (DDW) 2016 en bij omroep MAX op tv. Pedagoog Marlike Schobben kwam met haar idee bij Edwin de Kuiper. Hij maakte een eerste prototype in zijn studio. Op de DDW is dit bijzonder goed ontvangen en samen hebben zij inmiddels een nominatie voor ASML Young Makers Award binnen. Deze award wordt in maart voor de vijfde keer uitgereikt.

De Flare is een goed voorbeeld van hoe Edwin de Kuiper te werk gaat. Hij bedenkt nooit iets ‘zomaar voor de mooi’. Alles wat hij bedenkt moet bijdragen aan en passen in het grotere geheel. Of dat nu een woning, een  onderneming of de wereld betreft. Hij doet dit onder de noemer designmanagement en roept ondernemers en werkgevers op ook meer aan designmanagement te doen. Edwin de Kuiper legt uit: “Ontwerpers zijn goed opgeleid in het oplossen van een probleem. Zij knopen wat er gebeurt op de helpdesk, bij de marketing en bij de redactie aan elkaar. Zij zien waar het misgaat voor je lezer, luisteraar, kijker of gebruiker. Vandaar: designmanagement. Een nieuwe term waar gelukkig steeds meer aandacht voor komt.”

Edwin de Kuiper viert zijn jubileum deze maand met een besloten feest bij evenementenlocatie DokH2O.

Edwin de Kuiper is industrieel vormgever. De combinatie ontwerpen, technologie en projectmanagement zit in zijn bloed. Hij realiseert graag praktische, strak vormgegeven, slimme producten. Het bij elkaar brengen van ratio en emotie, en technologie en design, resulteert in passende oplossingen. Voorbeelden kun je zien op edwindekuiper.nl.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: