Kennisplatform voor Oost Nederland

Subvention Fonds levert mooie bijdrage aan stichting varen met zeilschip De Tukker

Geplaatst op 9 oktober 2017
Subvention Fonds levert mooie bijdrage aan stichting varen met zeilschip De Tukker

Vanuit het Subvention Fonds is vorige week een mooie bijdrage geleverd aan Stichting Varen met Zeilschip De Tukker. De Overijsselse stichting heeft een zeilschip in beheer waarop jongeren een activeringsprogramma kunnen volgen. Bernhard Scholing, directeur van Subvention BV, was aanwezig op het zeilschip om de cheque te overhandigen.

Activeringsprogramma
De bijdrage die vanuit het Subvention Fonds is uitgekeerd, is bedoeld voor het activeringsprogramma ‘Launch Yourself’. Dat wordt gegeven op Zeilschip De Tukker, in samenwerking met lokale partner Raster Welzijn. Jongeren die een extra steun in de rug nodig hebben, leren de regie in eigen leven weer op te pakken. Met het programma leren ze competenties ontwikkelen die nodig zijn om in de arbeidsmarkt te kunnen functioneren. Tegelijkertijd zorgen ze er samen voor dat het schip weer de zee op kan voor intensieve drieweekse trainingsprogramma’s.

‘De Tukker heeft mijn leven veranderd’
Zeilschip De Tukker heeft door de jaren heen al heel wat jongeren op het goede pad gebracht. Zo was ook Jantje Bennink bij de cheque-overhandiging aanwezig. Zeilschip De Tukker heeft zijn leven veranderd: ,,Vroeger was ik niet zo’n lieverdje. Nu heb ik een hbo-diploma op zak en werk ik vijftig tot zestig uur per week in de mechatronica. Dit had ik zonder De Tukker nooit gedaan. Het heeft me echt goed gedaan.”

Subvention Fonds
Voor Bernhard Scholing, directeur van Subvention BV, was het bijzonder om uit de eerste hand het levensverhaal van Jantje Bennink te horen. ,,We zijn een commercieel bedrijf, maar we vinden het belangrijk om sociaal betrokken te zijn en geven daar onder andere door ons MVO-beleid en het Subvention Fonds invulling aan. Maar zo’n verhaal als dat van Jantje, dat maakt het écht. We zijn blij dat we met onze gift een bijdrage kunnen leveren aan zo’n fantastisch project.” Het Subvention Fonds keert jaarlijks een bedrag uit aan projecten in heel Nederland. Stichtingen en verenigingen kunnen daarvoor online een aanvraag indienen. Op www.subvention.nl is meer informatie over het fonds te vinden. Op www.zeilschipdetukker.nl staat alle informatie over het werk van de stichting.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: