Kennisplatform voor Oost Nederland

Succes voor ROC van Twente met 19 medailles tijdens Skills The Finals

Geplaatst op 10 april 2024
Succes voor ROC van Twente met 19 medailles tijdens Skills The Finals

Studenten van ROC van Twente hebben indruk gemaakt tijdens Skills The Finals met een indrukwekkende verzameling medailles. Gedurende het Nationaal Kampioenschap voor het mbo, dat van woensdag 20 tot en met vrijdag 22 maart plaatsvond, veroverden zij maar liefst 9 gouden, 3 zilveren en 7 bronzen medailles. Tijdens dit grootse beroepenevenement in de Brabanthallen in Den Bosch, met een wedstrijdoppervlakte van ruim 36.000 m2, kwamen vakmanschap en vakvrouwschap volledig tot hun recht. 

Een totaal van 42 studenten van ROC van Twente had zich gekwalificeerd voor de Nederlandse kampioenschappen: 30 streden in Den Bosch en 12 studenten deden al eerder mee aan een NK op een andere locatie. Het is wederom bijzonder dat zoveel studenten bij de beste 8 van Nederland zijn geëindigd. In totaal doen 52 mbo-scholen mee aan 59 beroepenwedstrijden.

“Gewoonweg fantastisch! Ik ben enorm trots op het vakmanschap van onze Twentse studenten. Ook ben ik trots op de inzet van al onze docenten en instructeurs en de praktijkbegeleiders, die hen hebben gesteund en begeleid om uit te blinken in hun vakgebied. Door de kwalificaties komen is al een prestatie en dan ook nog een medaille winnen is natuurlijk helemaal geweldig. Twente mag trots zijn op deze kanjers!” aldus Trudy Vos, bestuursvoorzitter van ROC van Twente.

De 19 medaillewinnaars

Onderstaande ROC van Twente-studenten mogen zich tot de absolute top binnen hun vakgebied rekenen. Na maanden van intensieve trainingen en een meerdaagse finale mogen zij zich met trots kampioenen van Nederland binnen hun vakgebied noemen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: