Kennisplatform voor Oost Nederland

Succesvolle deelname bedrijven uit Twente en Achterhoek aan Medical Devices Meetings

Geplaatst op 13 maart 2017
Succesvolle deelname bedrijven uit Twente en Achterhoek aan Medical Devices Meetings

Afgelopen dagen nam een delegatie uit Oost-Nederland deel aan een door het WTC Twente georganiseerde economische missie naar Stuttgart. De delegatie bestond uit een groep van bedrijven en onderzoekers, die in totaal ruim 100 gesprekken hebben gehad met potentiële partners in Duitsland. Deelnemende bedrijven waren o.a. Bimba, Bronkhorst, Demcon, JPT Micronit en het Experimental Center for Technical Medicine van de Universiteit Twente.

Op 8 en 9 maart werd deelgenomen aan de Medical Devices Meetings in Stuttgart. Dit is een matchmakingevent op het gebied van medische technologie. De deelnemende ondernemers uit Oost-Nederland hadden in totaal meer dan 100 gesprekken in twee dagen met potentiële partners. Daarnaast zorgde een gemeenschappelijk paviljoen voor kennisuitwisseling onder elkaar en gesprekken met medische clusters uit Baden Württemberg. Deze Duitse deelstaat kent ruim 800 bedrijven die actief zijn in de medisch technische sector met in totaal bijna 50.000 medewerkers en een gezamenlijke omzet van € 12,1 miljard. Twee bedrijven, Philips Medizin Systeme en Curitis, zijn voorafgaand bezocht om kennis uit te wisselen over ontwikkelingen op het gebied van health care en om te kijken naar mogelijke samenwerking.

Enkele reacties van de deelnemers:
Carolien Meijer, Marketing Research Manager van Bronkhorst High-Tech:

“Bronkhorst is tijdens de Medical Device Meetings door de VP R&D van een van de grootste healthcare bedrijven in Duitsland gevraagd om hen te ondersteunen met oplossingen voor low-flow fluidics handling vraagstukken. Tevens is er de intentie uitgesproken om een partnerschap te starten op het gebied van microfluidics applicaties om de industrialisatie van deze belangrijke technologie te bevorderen. Voor Bronkhorst was het een zeer geslaagde handelsmissie.”

DEMCON was voor de 3e keer deelnemer aan een WTC missie naar Duitsland. Business Development Manager Benno Lansdorp daarover: “Het zou ontzettend mooi zijn om voor een aantal medical device bedrijven in Baden-Württemberg een stukje ontwikkelwerk te doen. Onze ervaring is dat je tijdens deze handelsreizen met het WTC Twente hele concrete contacten opdoet en serieuze gesprekken kunt voeren. Daar draait het om. Voor een partij waar wij drie jaar geleden een presentatie mochten geven bij een bedrijfsbezoek tijdens een WTC missie, doen wij nu een hele mooie ontwikkelopdracht op het gebied van Mechatronica. De competentie van dit Zuid-Duitse bedrijf ligt voornamelijk op het gebied van software-ontwikkeling, en via een partnership met DEMCON kunnen zij hun productportfolio uitbreiden met mechatronische producten zonder dat ze zelf die expertise hoeven op te bouwen.”

Ook Micronit Microtechnologies vond de trip inspirerend. “ De initiatieven en netwerkmogelijkheden van het World Trade Center Twente in samenwerking met het Netherlands Business Support Office in Stuttgart hebben laten zien dat er deuren open gaan en connecties ontstaan die we zelf niet voor elkaar hadden gekregen. We hebben hieraan deelgenomen omdat we veel kansen op de Duitse markt zien.  Het was zeer goed georganiseerd en we gaan zeker verder met de veelbelovende connecties die hier uitgekomen zijn.” Volgens VP Sales en Marketing Edwin Roovers.

De missie werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Overijssel.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: