Kennisplatform voor Oost Nederland

SunCatch blij met subsidieregels

Geplaatst op 3 maart 2016
SunCatch uit Goor

‘Goed nieuws voor mensen die zonnepanelen willen installeren en/of asbest willen verwijderen. De subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ is verlengd tot 31 oktober 2016. Ook is in januari dit jaar een nieuwe subsidieregeling van kracht, ‘Asbest van het dak’. En het mooie is: deze subsidies zijn stapelbaar zodat in totaal tot € 9 per vierkante meter subsidie kan worden ontvangen’, zegt Erik Hoffland van SunCatch uit Goor.

Suncatch ontzorgt
Dat maakt het dus extra aantrekkelijk om een asbestdak te vervangen door nieuwe dakbeplating en eventueel voorzien van zonnepanelen. Hoffland: ‘Helemaal omdat de overheid deze daken in 2024 helemaal gesaneerd wil hebben.’ SunCatch ontzorgt pandeigenaren hierbij volledig. Ze zorgen voor de aanvraag van de subsidie, de benodigde vergunningen, sanering van het asbest en de eventuele installatie en oplevering van zonnepanelen.

Bolscher Vlees
Bij Bolscher Vlees uit Enschede installeerde SunCatch dit jaar een complete zonnestroominstallatie. Roy Bolscher van dit bedrijf: ‘Ook wij zijn ons bewust van de wereld waarin wij leven en van de invloed die de productie van vlees heeft op de CO2-uitstoot. In ons MVO-beleid gaan we ervan uit dat verbruik niet erg is maar dat het wel bewust moet gebeuren. Daarom kozen we bewust voor zonnepanelen van SunCatch.’ In totaal plaatste SunCatch 590 zonnepanelen op het dak van het vleesbedrijf. Die bijna 600 panelen leveren 125.000 kilowatt aan groene energie per jaar op. ‘Dat is een substantieel deel van ons energieverbruik’, stelt Roy Bolscher. ‘We hebben voor de diensten van SunCatch gekozen, omdat dit bedrijf niet alleen zonnepanelen wilde verkopen maar ons ook hielp met het economische en technische traject. Alles onder één dak dus’, aldus de Enschedese ondernemer.

Betrouwbaar bedrijf
Erik Hoffland: ‘Wij zijn VCA*(2008/5.1)- en SC530-gecertificeerd en staan vermeld in het QBIS-register. Dat wil zeggen dat wij aantoonbaar vakmanschap en kwaliteit leveren. Onze medewerkers beschikken over de juiste vakdiploma’s en certificaten. En we hebben ook een eigen asbestdeskundige/veiligheidskundige in dienst.’ Erik vervolgt: ‘Het is voor ons heel belangrijk dat onze klanten weten dat ze met een betrouwbaar bedrijf samenwerken. Voor zover ik weet zijn wij het enige bedrijf in Nederland dat op zo’n verregaande manier gecertificeerd werkt. Het is heel specialistisch werk en we werken met eigen personeel, dat we regelmatig trainen op veiligheid.’

Er ligt nog een flink aantal vierkante meters asbesthoudende daken op gebouwen in Nederland. Het verwijderen hiervan is door de subsidieregeling extra lucratief. ‘Ook het installeren van zonnepanelen loont door de subsidiemogelijkheden en het hoge rendement van 8 tot 10%. Zo wordt het bovenop alle fiscale voordelen steeds aantrekkelijker om een dak te saneren en te voorzien van zonnepanelen.’

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: