Kennisplatform voor Oost Nederland

Sweco neemt Econsultancy over

Geplaatst op 10 januari 2024
Een mijlpaal voor Sweco Nederland: het neemt Econsultancy over.

Een mijlpaal voor Sweco Nederland: het neemt Econsultancy over. Met deze overname versterkt Sweco zich met ruim 200 experts op het gebied van onder meer ecologie, archeologie, water en bodem. Deze specialisten voegen zich bij de 1900 architecten, ingenieurs en adviseurs van Sweco in Nederland. Door de overname van Econsultancy wordt Sweco één van de grootste aanbieders van ecologische expertise in Nederland.

Het toetreden tot het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa biedt Econsultancy ruimte voor langjarige continuïteit en groei. Sweco verstevigt hiermee z’n positie als vooraanstaand, integraal architecten- en ingenieursadviesbureau met toevoeging van nieuwe invalshoeken en persoonlijkheden. Deze overname geeft een extra impuls aan de activiteiten van Sweco in het ecologische werkveld. Een mooie stap, omdat dit een markt is die, door alle transities in de samenleving, de komende jaren veel aandacht vraagt.

Eugene Grüter, CEO Sweco Nederland: “Door de kennis en kunde van ruim 200 experts van Econsultancy, versterken we ons op een vakgebied met grote marktpotentie. We zien al langere tijd een toename van het aantal vragen van klanten over ecologie en environmental consultancy. Deze stap vergroot onze impact voor onze opdrachtgevers en de samenleving. We zijn enorm trots dat we deze belangrijke stap zetten. Met de komst van deze nieuwe groep collega’s creëren we nog meer waarde en de meest duurzame oplossingen voor onze klanten!”

Over Econsultancy

De experts van Econsultancy zijn actief binnen alle onderdelen van de leefomgeving. Ze werken iedere dag aan uiteenlopende en complexe vraagstukken op het gebied van milieu en infrastructuur in Nederland. Of het nu gaat om archeologie, ecologie, water, bodem, geluid, omgeving, infra, drone of bodem, de mensen van Econsultancy doen altijd grondig onderzoek, inclusief een helder advies.

Directeur Econsultancy Leo Oost: “We kijken enorm uit naar de samenwerking en de potentie en ambitie die we gezamenlijk hebben. Voor ons biedt deze toetreding tot Sweco ruimte en slagkracht waar we als snelgroeiende organisatie naar op zoek zijn. Dit vergroot het perspectief voor onze medewerkers en klanten. Ook wij zien een toename van gecompliceerde vraagstukken op het gebied van milieu en ecologie. Met alle architecten, ingenieurs en adviseurs van Sweco kunnen we creativiteit en techniek samenbrengen om tot duurzame, slimme oplossingen voor deze vraagstukken te komen”. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: