Kennisplatform voor Oost Nederland

Switch IT Solutions na 30 jaar van Oldenzaal naar Kennispark in Enschede

Geplaatst op 12 juni 2017
Switch IT Solutions na 30 jaar van Oldenzaal naar Kennispark in Enschede

Het Twentse IT-bedrijf Switch IT Solutions verruilt op maandag 12 juni 2017 na 30 jaar de ‘geboortegrond’ Oldenzaal voor het Kennispark in Enschede. Het bedrijf met ruim honderd medewerkers blijft hierdoor voor Twente behouden en kan op de nieuwe locatie verder groeien en zich blijven ontwikkelen. “We waren toe aan een nieuwe, moderne werkomgeving. De innovatiecampus Kennispark Twente is de logische plek”, zegt directeur Bob Vos van Switch.

De overheid, bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen investeren samen ruim 100 miljoen euro in de professionele doorontwikkeling van Kennispark Twente. Zo kan dit zijn nationale en internationale positie verder uitbouwen en verstevigen. De vernieuwde innovatiecampus is dé plek voor bedrijven die willen innoveren, studenten die willen ondernemen en wetenschappers die zich willen onderscheiden in de hightech.

Dit jaar wordt de investeringsdynamiek heel zichtbaar. Zes bedrijven maakten – samen met investeerders, gemeente en provincie – ambitieuze plannen bekend voor de herontwikkeling van een beeldbepalend deelgebied binnen het Kennispark.

Tijdelijke plek en nieuwbouw
De bedrijven, waaronder Switch, vestigen zich samen in een compleet nieuw kantoorpand. Deze nieuwbouw is eind 2018 gereed. Switch opent maandag 12 juni daarom eerst de deuren van een bestaand, maar net gemoderniseerd gebouw op het Kennispark (Institutenweg 21). Dit ligt op steenworpafstand van de nieuwbouw en kijkt uit op het stadion van FC Twente, de club die Switch al jarenlang een warm hart toedraagt. Eind 2018 volgt de verhuizing naar het nieuwe pand. “We creëren rust en ruimte voor onze medewerkers. Met moderne werkruimten die onze mensen kunnen benutten afhankelijk van hun type werk op dat moment. We hebben nu al een grote stap vooruitgezet op de tijdelijke locatie. Met de nieuwbouw wordt het nog beter”, schetst Vos.

Trouw aan Twentse roots
Door groei en nieuwe ambities was Switch toe aan een nieuwe werkomgeving. Vos: “Goede huisvesting is essentieel voor de prestaties van medewerkers. Dat moet hen passen als een ‘maatpak’, zodat zij zich thuis voelen, zich kunnen ontwikkelen en goed kunnen samenwerken. Wij waren daarvoor toe aan een nieuwe, moderne werkomgeving, het liefst op een inspirerende plek met goede bereikbaarheid.”

Kennispark Twente is voor Switch de logische en meest optimale plek. “Wij wilden graag in Twente blijven, want we zijn een Twents bedrijf, met Twentse roots en een Twentse mentaliteit”, aldus Vos.

Vertrek uit Oldenzaal
Voor klanten en relaties van Switch heeft de verhuizing geen grote gevolgen. “Zij merken er weinig van, behalve dat ze ons nu ergens anders kunnen bereiken. Als ze ons nu bezoeken, ervaren ze natuurlijk wel het verschil van de innovatieve setting. En doordat wij in onze werkomgeving beter uit de voeten kunnen, is dat natuurlijk ook goed voor de dienstverlening aan klanten.”
Oldenzaal verlaten voelt voor Vos niet vreemd. “Het voelt heel goed, als een hele logische, natuurlijke stap. Zo beleven wij het ook met elkaar. Vrijwel iedereen was hier vanaf de eerste dag meteen enthousiast over.”

Ontmoetingen en dynamiek
Kennispark Twente wordt het ontmoetingspunt voor studenten, bedrijven, overheid en onderwijs. Naast ontmoetingen kan de dynamiek volgens Vos ook zeker concrete, nieuwe producten opleveren. “Ik denk bijvoorbeeld aan innovatieve oplossingen voor de zorg en het onderwijs, bijvoorbeeld voor de volgende fase van het werken in de cloud.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: