Kennisplatform voor Oost Nederland

Syncasso en Unica ICT Solutions stappen vol vertrouwen in hernieuwde samenwerking

Geplaatst op 26 april 2023
Syncasso en Unica ICT Solutions stappen vol vertrouwen in hernieuwde samenwerking

Na een bestaande samenwerking van ruim tien jaar hebben Syncasso en Unica ICT Solutions onlangs opnieuw het vertrouwen naar elkaar uitgesproken. Unica ICT Solutions heeft recentelijk de volledige migratie van de Syncasso-omgeving vormgegeven en uitgevoerd. Waar de incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie eerder vanuit het datacenter van de ICT-partner werkte, doen ze dat nu vanuit de public cloud van Microsoft, het Azure-platform. Naast deze migratie biedt Unica ICT Solutions Syncasso ook ondersteuning op het gebied van beheer van de omgeving als ook bij de security.  

Syncasso is een gespecialiseerde creditmanagement- en gerechtsdeurwaardersorganisatie en innovatieve partner voor corporate- en overheidsopdrachtgevers. Syncasso loopt met haar bewezen effectieve en maatschappelijke incassoaanpak voorop op het gebied van creditmanagement. Niet alleen met een aanpak die gebaseerd is op basis van harde criteria als data, maar ook op basis van zachte criteria als positieve, motiverende communicatie en psychologisch onderzoek. Een toekomstbestendig IT-platform geeft de organisatie de handvatten om optimaal en efficiënt te kunnen werken. “Als organisatie willen wij onze omgeving juist nu optimaliseren, om in te kunnen spelen op alle uitdagingen en kansen die de snelwegen van de digitale wereld en de ontwikkelingen daarin brengen. Zo zijn we klaar voor de toekomst”, zo verwoordt Michaël Daniël Brouwer, CEO bij Syncasso.  

Migratieproject

Tijdens het migratieproject was het voor de dienstverlening van de incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie cruciaal dat het primaire bedrijfsproces doorgang had. Niet alleen voor haar medewerkers, maar zeker ook voor de verplichtingen die de organisatie richting haar opdrachtgevers, debiteurklanten en leveranciers heeft. “Door samen met Syncasso als één team op te treden, hebben we het mogelijk gemaakt om live te migreren zonder dat bedrijfsprocessen daar hinder van ondervonden. De korte lijnen in onze samenwerking maken het daarin erg prettig schakelen”, legt Dennis van de Burgt, Commercieel directeur bij Unica ICT Solutions, uit.  

Waar flexibiliteit, optimalisatie en het bouwen van een basis voor de toekomst belangrijke speerpunten waren voor het nieuwe ICT-platform van Syncasso, wordt er ook continu gekeken naar data- en procesautomatisering en het slimmer omgaan met bestaande systemen. Het service- en beheerteam van Unica ICT Solutions zorgt voor passende ondersteuning en beheer, van tweedelijns tot volledig platform. Managed Detection & Response vanuit het Security Operations Center van Unica ICT Solutions zorgt voor volledige ondersteuning op securitygebied. Daarmee is de organisatie verzekerd van directe hulp en kunnen medewerkers efficiënt, veilig en optimaal blijven werken. Het ICT-fundament zorgt ervoor dat er in de toekomst nog meer profijt gehaald kan worden uit het platform.  

Schaalbaar ICT-omgeving

“We zijn trots op de hernieuwde samenwerking met Syncasso en het vertrouwen dat daaraan ten grondslag ligt”, zo verwoordt Van de Burgt. Brouwer onderstreept dat: “Wij werken uitsluitend voor corporate- en overheidsopdrachtgevers met volumeaantallen vorderingen, dat vraagt om een passende, schaalbare ICT-omgeving én ICT-partner. Die hebben we in Unica gevonden.” 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: