‘t Natuurlijk Huus genomineerd voor Trouw Top 100

23 september 2019 Innovatie

’t Natuurlijk Huus uit Raalte is genomineerd voor de Trouw Top 100. In die top 100 neemt Trouw ieder jaar initiatieven op die zich op een bijzondere manier verdienstelijk maken voor een duurzame samenleving.

Eerder kwamen altijd mensen en instanties op de lijst “die aan de knoppen zitten”, aldus Trouw zelf, “dit jaar is gekozen voor initiatieven vanuit de samenleving.”

’t Natuurlijk Huus inspireert mensen na te denken over een natuurlijke leefwijze, “we nemen de natuur als voorbeeld voor keuzes die we maken”, zei Agnes Heethaar donderdagavond tijdens een presentatie in het Coda-museum in Apeldoorn. En de keuzes die we daarin maken, komen ter sprake tijdens excursies die je bij ons kunt houden.”

“Die natuurlijke keuzes maken we eigenlijk iedere keer. Met wat we eten, hoe we ons huis gebouwd hebben, de manier van vakantie, waar we ons geld aan uit geven, en eigenlijk wordt het leven er daarom een stuk leuker op. We hebben niet zo veel spullen die je allemaal schoon moet houden en vervangen als ze kapot gaan of uit de mode. En we eten vooral uit eigen groentetuin, boomgaard, voedselbos en vrij uit de natuur. Lekker, gezond en goedkoop!”

“In onze B&B komen vaak gasten die geïnteresseerd zijn in hoe wij dat allemaal doen en ook onze vergaderlocatie is daarom drukbezocht. We krijgen steeds terug dat het een heerlijke omgeving is voor werkoverleg en cursussen.”

Trouw maakt vanaf begin oktober steeds een deel van de Top 100 bekend. Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, wordt de nummer 1 bekend gemaakt