Kennisplatform voor Oost Nederland

Takeaway.com stapt in maaltijdbezorging voor bedrijven

Geplaatst op 30 juli 2018

Takeaway.com heeft het Israëlische bedrijf 10bis overgenomen voor een bedrag van zo’n 135 miljoen euro. 10bis richt zich op maaltijdbezorging voor bedrijven; een interessante nieuwe markt voor Takeaway.com.

In Israël is 10bis de marktleider in online maaltijdbezorging, maar werkt er voornamelijk voor bedrijven, die via het platform maaltijden voor personeel regelen.

Takeaway ziet mogelijkheden om die bedrijfsbestellingen uit te rollen naar andere landen, schrijft het bedrijf in een persverklaring. In Israël zelf ziet het bedrijf kansen om het bedrijf te laten groeien op de consumentenmarkt.

Nieuwe markt
Vorig jaar verwerkte 10bis 15,2 miljoen orders met verkoopwaarde van 140 miljoen euro. Dat leverde 10bis zelf een omzet op van 13,2 miljoen euro, en een brutowinstmarge van 43 procent. Volgens Takeaway is 10bis een van de weinige partijen in de branche die zo winstgevend is.

Voor Takeaway is Israël een nieuwe markt. Het bedrijf is naast Nederland actief in België, Duitsland, Luxemburg, Zwitserland, Polen, Oostenrijk, Bulgarije, Portugal, Vietnam en Roemenië.

 

Bron: RTLZ

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: