Kennisplatform voor Oost Nederland

Talent Trip Zwolle biedt honderd jongeren gratis ontwikkelingstraject

Geplaatst op 27 februari 2023
Talent Trip Zwolle biedt honderd jongeren gratis ontwikkelingstraject

Speciaal voor jongeren die na school tussen wal en schip vallen, organiseert YoungCapital in samenwerking met Young Impact en Unbreakable, het Talent Trip-programma. In totaal is er ruimte voor honderd jongeren om via dit gratis ontwikkelingstraject te werken aan hun talent. Zo leren zij onder andere meer over zichzelf, bouwen zij (professionele)vaardigheden en een netwerk op. Voorheen vonden de offline workshops alleen in Utrecht plaats. Door de grote vraag voegt de organisatie daar vanaf dit jaar nog een locatie aan toe, namelijk Zwolle. De eerste deelnemers starten op donderdagavond 23 maart. De inschrijving hiervoor is vanaf nu geopend.

Vorig jaar vonden de workshops alleen nog plaats in Utrecht. Door de grote vraag voegt de organisatie er dit jaar nog een locatie aan toe, namelijk Zwolle! “We zien grote interesse vanuit heel het land. Door het aanbieden van workshops in Zwolle, hopen wij nog meer jongeren in deze regio te helpen,” zegt Mariska Visser, Managing Director bij YoungCapital Nederland. Naast de eerste Talent Trip-ronde in maart, is er nog een extra ronde voor september gepland. Dan is er wederom plaats voor honderd jongeren. 

Jongeren op weg helpen 

De coronapandemie laat tot op de dag van vandaag nog steeds sporen na. Onder andere scholieren uit een lager sociaal economische kring, ondervinden hier last van. Mariska Visser: “Wij zien het als onze missie om alle jongeren aan het werk te helpen. Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap is ontzettend belangrijk om verder te komen op werkgebied, maar ook in het verdere leven. We zijn dan ook supertrots en blij dat we de Talent Trip kunnen aanbieden aan jongeren.”

Wendy Kakebeeke, co-Directeur bij Young Impact vult haar aan: “Kosten mogen – zeker in de huidige tijd – geen drempel vormen om hier mee aan de slag te gaan” Door met verschillende partijen samen te werken, krijgen jongeren de kans om op een laagdrempelige en vooral leuke manier meer te leren over zichzelf én om een netwerk op te bouwen. Iets wat hen in de toekomst alleen maar verder kan helpen.” 

Het effect van de Talent Trip?

Elif Yilmaz (19) ontdekte wat zij wil en kan via het programma in 2022. Haar doel was om meer rust te vinden. “Voordat ik aan de Talent Trip begon, had ik geen overzicht. Dat zorgde bij mij voor paniek. Dankzij het twaalf weken durende programma leerde ik dat ik sterker ben dan het stemmetje in mijn hoofd. Nu, een aantal maanden later, voelt het alsof ik een nieuwe start maak, waar ik het volste vertrouwen in heb.”

Maatschappelijke diensttijd

De maatschappelijke diensttijd (MDT) is een initiatief van de Rijksoverheid. Jongeren zetten zich tijdens MDT vrijwillig in voor een ander. Bijvoorbeeld door het organiseren van een taalles voor statushouders. YoungCapital, Young Impact en Unbreakable bundelen hun krachten om zich hier samen sterk voor te maken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: