Kennisplatform voor Oost Nederland

Talentvolle studenten ROC van Twente gehuldigd

Geplaatst op 22 september 2017
Talentvolle studenten ROC van Twente gehuldigd

Gisteravond zijn 35 studenten* van ROC van Twente gehuldigd tijdens een feestelijke avond op de ROC-locatie aan de Wierdensestraat in Almelo. In het bijzijn van familie, vrienden, docenten, het College van Bestuur, vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven werden zij in de spotlights gezet vanwege hun behaalde podiumplaatsen bij nationale en ook internationale mbo-vakwedstrijden afgelopen schooljaar.

ROC-studenten scoren jaarlijks erg goed op NK’s en zelfs EK-wedstrijden in hun vakgebied. Dat varieert van het NK Tegelzetten tot directiesecretaresse en van procestechnicus tot kapper. Daarnaast waren ook twee sportteams in de prijzen gevallen tijdens het NK Handbal en het NK Veldvoetbal voor het mbo. En last but not least was ook de Mbo Uitblinker 2017 van ROC van Twente aanwezig: Demi Moss. Zij is momenteel nog in de race om landelijke uitblinker te worden. Stemmen kan via de website.

ROC van Twente is enorm trots op de prestaties van deze studenten en wilde dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Om deze talenten in het zonnetje te zetten, organiseerde de onderwijsinstelling daarom als start van het schooljaar de ‘Dinnershow Talenten in de spotlights’. De studenten werden, samen met door henzelf uitgenodigde gasten, verrast met een afwisselend programma met een diner en optredens van de ROC-dansgroep en de ROC-band. En ondertussen werden de studenten elk letterlijk in de spotlights gezet vanwege hun prestatie en sprak ondernemer en scheidsrechter Bas Nijhuis ze vol lof toe over presteren, excelleren en gemotiveerd blijven.

Tijdens de dinnershow werden ook stagebeurzen uitgereikt aan vijf studenten door Hennie ten Hag van het ten Hag Supportfonds. Het ten Hag Supportfonds ondersteunt jong Twents talent om kennis en ervaring op te doen dat uiteindelijke de positie van ons mkb in Twente versterkt. De stagebeurs is een eenmalige beurs die het voor excellente ROC-studenten mogelijk maakt een stage buiten Europa te gaan lopen als aanvulling op hun opleiding én werkervaring. Daar zijn namelijk geen andere beurzen voor.

Dat mbo-studenten fantastisch presteren bleek niet alleen tijdens de huldiging maar ook al tijdens de dinnershow zelf: studenten van de opleidingen kok, gastheer/gastvrouw, facilitair leidinggevende, patissier, beveiliging, managementassistent/directiesecretaresse en podiumacademie (artiest en podium- en evenemententechniek) werkten zowel voor als achter de schermen mee aan de organisatie. Van talenten voor talenten!

Naast studenten, familie en vrienden, waren ook burgemeesters, wethouders en bedrijven aanwezig. Zij waren onder de indruk van de prestaties en meerwaarde van de mbo-studenten. Hieruit blijkt maar weer dat de maatschappij gebaat is bij mbo’ers die echt vakmanschap beheersen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: