Kennisplatform voor Oost Nederland

Techconn gaat voor kwaliteit ook in 2017

Geplaatst op 15 december 2016
Techconn gaat voor kwaliteit ook in 2017

‘Wie peanuts betaald krijgt apen als leverancier’ was de titel van een column uit people’s business club en geschreven door Humphrey G. van der Laan (top 100 meest invloedrijke personen Overijssel). Professionele purchasers zijn zich al langer bewust dat het niet alleen maar om de prijs gaat. Ze willen leveranciers die ook kennis hebben en nog belangrijker deze kennis willen delen. Een rondje langs een aantal purchasers die de Techconn 2016 hebben bezocht bevestigde dit. Bijvoorbeeld een reactie van de Inkoopmanager van Lely Industries ‘De Techconn was een kwalitatief goede beurs met overzichtelijke stands en interessante workshops. Heb naast nieuwe kennis ook drie nieuwe potentiele leveranciers over gehouden aan de Techconn en ben zeker voornemens om de Techconn in 2017 te bezoeken.’

Purchasing
Dit is precies waar het bij de Techconn om draait en waarom zorgvuldig gekeken wordt wie een stand wil en wat ze te bieden hebben. Techconn gaat voor kwaliteit en niet voor kwantiteit, hierdoor zijn zelfs een aantal inschrijvingen in 2016 voor een stand niet gehonoreerd. Om nog meer kennis op te doen zal het aantal workshops voor Techconn 2017 worden uitgebreid met ook workshops specifiek op het gebied van purchasing. Verderop in dit artikel staat een eerste overzicht van de workshops die gehouden zullen gaan worden en die bezoekers gratis wordt aangeboden.

Een analyse van de bezoeker die Techconn 2016 heeft bezocht laat zien dat bijna 75 procent een beslissingsbevoegde functie heeft binnen zijn of haar organisatie en dus laat zien dat naast de stands ook de bezoekers van een hoge kwaliteit waren. Een vergelijking met andere beurzen laat overigens zien dat dit percentage opvallend hoog is. Deze bezoekers kwamen niet alleen uit Oost Nederland maar ook uit Duitsland en de rest van Nederland. De meerderheid van deze bezoekers hebben een duidelijke relatie met de maakindustrie.

Plug and Play
Het concept van Plug and Play werd door de standhouders als zeer positief ervaren en zorgde er voor dat men de inrichting van de hal als zeer overzichtelijk betitelde en men geen onnodige tijd kwijt was aan het op of af bouwen van een stand. Op verzoek van de meeste standhouders zal de Techconn wederom maar op 1 dag plaats vinden zodat bezoekers niet verdeeld komen over meerdere dagen en standhouders maar 1 dag afwezig zijn van de organisatie.

Bij interesse om als standhouder deel te nemen kunt u zich aanmelden via de website.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: