Kennisplatform voor Oost Nederland

Techconn; vakbeurs voor de Nederlandse en Duitse maakindustrie

Geplaatst op 23 mei 2016
Techconn impressie stand

Op donderdag 16 juni vindt in het Hazemeijercomplex in Hengelo Techconn plaats. Deze vakbeurs voor de maakindustrie in Nederland en Duitsland biedt innovatieve ondernemers en opdrachtgevers uit de maakindustrie de gelegenheid elkaar te ontmoeten en ideeën, concepten, kennis en mogelijkheden uit te wisselen. 21e eeuwse maakindustrie in een entourage van fraai industrieel erfgoed.

Standhouders zijn behalve bedrijven uit de maakindustrie ook ontwerpers, ontwikkelaars, productiedeskundigen en materiaalexperts. Maar ook specialisten van onderwijsinstellingen en kennisinstituten zijn aanwezig, evenals mensen met kennis van nichemarkten. Innovatie en creativiteit zijn de begrippen waarin de standhouders zichzelf en elkaar  herkennen. Bezoekers zijn voornamelijk beslissers uit de maakindustrie.

Inhoudelijke verdieping
Zoals op elke vakbeurs is er volop de gelegenheid voor bezoekers en standhouders om elkaar te ontmoeten. Maar Techconn biedt meer. Een viertal verschillende workshops wordt verspreid over de dag drie maal aangeboden. In korte informatieve bijeenkomsten worden Smart Manufacturing, van Maakindustrie  naar Waardeindustrie, Quick Response Manufacturing en productdesign vanuit interessante nieuwe gezichtspunten aan de orde gesteld.

Fried Kaanen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie houdt een referaat over Smart industrie en om 17.45 uur wordt de dag afgesloten met een walking diner exclusief voor standhouders.

Breed gedragen
Techconn is een initiatief van INNON. Deze onderneming is recent opgericht door Petra Deterink en Raymond Belderink, twee ondernemers met een respectabele staat van dienst in de maakindustrie. Techconn wordt actief ondersteund door onder meer de Koninklijke Metaalunie, de Verenigde Maakindustrie Oost, FME, Kennispark Twente, Techniekpact Twente, Techwise Twente, Ondernemersloket Enschede, gemeente Hengelo en gemeente Haaksbergen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: