Kennisplatform voor Oost Nederland

Techmar: Makkelijk, snel en veilig je tuin verlichten

Geplaatst op 8 oktober 2020

Garden Lights, Lightpro en Ludeco, het zijn bekende merken in de wereld van buitenverlichting. Ontwikkelaar en producent hierachter is Techmar, een wereldwijd opererend bedrijf gevestigd in Hengelo. Sinds de oprichting in 2002 ligt de focus op een 12 volt plug & play-concept. Het bedrijf weet steeds het uiterste uit de technologie te halen. Dit resulteert in grensverleggende innovaties, groei en een totaalconcept.

Om het hele jaar door op elk moment van de dag te genieten van de tuin, is goede onderhouds- en storingsvrije tuinverlichting een must. Met het 12 volt-concept van Techmar is geen uitgebreide kennis van elektriciteit én geen installateur nodig. Het innovatieve plug & play-systeem is eenvoudig aan te leggen en uit te breiden. “Gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en snelheid staan voorop”, vertelt marketingmanager Wendy Beukers. “Een transformator brengt de spanning van 230 naar 12 volt. Je zet de lampen op de juiste plek in de tuin, rolt de kabel uit, sluit de lampen aan op de kabel en stopt de stekker van de transformator in het stopcontact. Het systeem vormt bovendien geen gevaar voor spelende kinderen of huisdieren omdat het laagspanning is. De kabels mogen op het zand of gras blijven liggen, maar indien gewenst kun je de kabels eenvoudig wegwerken onder de grond.”

Merken en markten
Voor elke toepassing en elke sfeer ontwikkelt en fabriceert Techmar als specialist en trendsetter functionele, mooi ontworpen armaturen en sfeervolle verlichting in allerlei soorten. Van inbouwspots tot tuinlantaarns, grondspots, wandlampen, staande lampen en onderwaterlampen. Wendy: “Het plug & play-concept bestaat uit diverse lampen, kabels, transformatoren en nog meer accessoires zoals een bewegingsmelder en donker-/licht sensor. Door de eenvoud van ons systeem heb je geen elektricien nodig en is alles zelf te doen. Het merk Ludeco is het voordeligst en is te vinden in de XXL-bouwmarkt. Voor het middensegment is er Garden Lights, dat verkrijgbaar is bij tuincentra en bouwmarkten in het hogere segment. Het awardwinnende Lightpro tot slot is gericht op de professionele markt en verkrijgbaar bij de specialistische bouwmaterialenzaken.”

Innovatief en creatief
De onderneming ontwikkelt de armaturen en 12 volt ledoplossingen in eigen beheer en laat deze OEM in China produceren. De producten vinden hun weg naar ruim veertig landen. Van het idee tot realisatie heeft het team alles in eigen hand en met haar eigen R&D- en marketingteam loopt Techmar voorop in een sterk veranderende markt. “Ons team van betrokken aanpakkers blijft nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen en de markt en heeft de focus op 12 volt”, zegt eigenaar en algemeen directeur Gert Nijland. “We gaan op zoek naar een oplossing voor een vraag en bedenken zelf nieuwe producten. Wat niet bestaat, gaan we ontwikkelen en produceren.”

Het bedrijf zette hiermee als eerste een lijn dimbare 12 volt-buitenverlichting op de markt en een schakelaar waarmee ledlicht van koud naar warm licht is om te zetten. Ook heeft Techmar een smart systeem ontwikkeld. Gert Nijland: “Via een app kun je de buitenverlichting individueel besturen en dimmen. We onderzoeken momenteel of we via een geïntegreerd platform verschillende apparaten via één systeem kunnen koppelen. Ook komen we met een eenvoudig aan te leggen en voordelige bewakingscamera op 12 volt. We streven ernaar continu voorop te blijven lopen door jaarlijks nieuwe producten te ontwikkelen, te blijven groeien in marktaandeel en afnemers een totaalconcept te bieden!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: