Kennisplatform voor Oost Nederland

Tetem ontvangt € 65.000,- subsidie van het Stimuleringsfonds

Geplaatst op 14 januari 2019

Tetem is het nieuwe jaar goed begonnen. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft de kunstinstelling een bedrag van € 65.000,- toegekend. “Fantastisch nieuws”, reageert directeur Wilja Jurg “het is een hele mooie erkenning voor de platformfunctie van Tetem binnen de regio”.

Tetem timmert al een aantal jaren flink aan de weg en dat begint zich uit te betalen. Tentoonstellingen, events, workshops en lezingen worden geprogrammeerd vanuit programmalijnen en dragen bij aan context en betekenisgeving. Op die manier vertelt Tetem het verhaal van een maatschappij die in ontwikkeling is. Uit de toekenningsbrief van het Stimuleringsfonds: “Het programma agendeert relevante, actuele thema’s en mondiale vraagstukken, zoals de energietransitie. Daarnaast biedt Tetem een podium aan zowel opkomend talent als internationale gevestigde makers”.

Tetem heeft een duidelijke rol in het sociaal-culturele domein, maar draagt ook actief bij aan het ontwikkelen van een op maken gericht ecosysteem. Wilja Jurg: “We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om Tetem niet alleen van waarde te laten zijn voor Enschede, maar ook voor de regio. Met het Maker Festival Twente lukte dit al goed voor de steden Hengelo en Almelo. Met de introductie van de Twentse Maakplaatsen kunnen we nu ook een rol van betekenis spelen in de kleinere gemeenten”. De toekenningscommissie van het Stimuleringsfonds waardeert de ruimte voor experiment en analyse die Tetem biedt en daarnaast de focus op de maakcultuur en een breed publieksbereik. Volgens de commissie getuigt het voorstel van Tetem van een bepaalde gelaagdheid, mede door de verschillende partners waaronder de Universiteit en het ROC van Twente, maar ook maatschappelijke partners als het Kennisplatform Integratie en Burgerschap en de bibliotheken.

Wilja Jurg vertelt dat de subsidie zal worden ingezet voor de programmering van tentoonstellingen en events, maar ook voor de pre-events van het Maker Festival en de verdere ontwikkeling van de Maakplaatsen. “We zoeken naar mogelijkheden om activiteiten die onderdeel zijn van de kernprogrammering van Tetem, ook in de regio te laten landen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Bio-art-design-hacking events dit voorjaar, in Tetem en bij diverse bibliotheken in de regio”.

Kijk voor meer informatie op www.tetem.nl

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: