Kennisplatform voor Oost Nederland

TEVEL introduceert breed scala aan trekdraad encoders SFA

Geplaatst op 6 februari 2018

De SFA-5.000 of SFA-10.000 omvat een uitgebreide reeks aan absolute trekdraadencoders met meetlengtes van 5.000 en 10.000 mm; uitgevoerd met een grote verscheidenheid aan Ethernet en veldbus interfaces; zoals: ProfiNet, EtherCAT, POWERLINK, Profibus, CANopen, DeviceNet. 

Het assortiment omvat ook een analoge versie, instelbaar via knoppen; een SSI-versie; en een programmeerbare incrementele uitvoering SFE trekdraadencoder.

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert ook dit
complete assortiment aan trekdraad meetsystemen.
De SFA encoders zijn verkrijgbaar in een breed scala van absolute Ethernet- en fieldbus-modellen (en zelfs een incrementeel model) om de meest uiteenlopende applicatie-eisen te halen.
Het compacte en integrale kabelgeleidingsmechanisme kan meetlengten bereiken tot 5.000 mm en 10.000 mm. Het frame biedt een IP65 bescherming bij bedrijfstemperaturen van -40°C tot 85°C.
De SFA encoder realiseert een betrouwbare werking in dynamische systemen met snelheden tot 2 m/s. Uitgevoerd met M12 connectoren of kabels, afhankelijk van uw specifieke aansluitings-wensen.
Gebouwd met premium kwaliteit en robuuste componenten, zijn SFA-trekdraadencoders ideaal voor gebruik in typische industriële toepassingen, zoals bouwmachines, buigspoelen, stabiliserende glijbanen, telescopische kranen in bedrijfsvoertuigen en mobiele apparatuur, vorkheftrucks, laad- en werkplatforms; evenals medische apparatuur.
De SFA-trekdraadencoder bevat de volgende modellen: 
• SFA met SSI-interface: met LSB Aligned protocol en binaire of Grey output code. Resolutie: tot 0,024 mm.

• SFA met analoge interface: uitgevoerd met externe TEACH-IN toetsen om het analoge bereik te schalen.

Analoge signalen zijn beschikbaar in: 0-5V, 0-10V en 4-20mA.

Tevens is de SFE trekdraadencoder beschikbaar met een programmeerbare incrementele encoder. Via een PC kan de encoder geprogrammeerd worden om aan specifieke individuele eisen te voldoen. Het biedt AB0 en omgekeerde / AB0 signalen; in 5V (TTL) of tot 30V (HTL) dankzij een universeel circuit.
Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: