Kennisplatform voor Oost Nederland

TEVEL introduceert de I30-encoder met hoge resolutie in een compacte behuizing

Geplaatst op 4 juni 2019
TEVEL introduceert de I30-encoder met hoge resolutie in een compacte behuizing

TEVEL presenteert de I30 incrementele roterende encoder. Deze heeft een robuuste miniatuur behuizing (tot IP65-bescherming) en is geschikt voor een resolutie tot 2.048 Pulsen per omwenteling. De I30 Pulsgevers is ideaal voor kleine ruimtes in industriële toepassingen.

TEVEL (Westervoort) is de officiële partner voor Lika Electronic in Nederland en adviseert c.q. levert deze nieuwe encoder.

Lika Electronic biedt een uitgebreid assortiment roterende miniatuur encoders met een behuizing van 28 tot 40 mm voor feedback-toepassingen, Met name geschikt voor kleine inbouw ruimtes. Het assortiment bevat een incrementeel alsook een absoluut variant, met optische en magnetische technologie en is ontworpen om te voldoen aan gevarieerde lichte en zware industriële toepassingen. Een selectie van zeer compacte modulaire encoders voor motorfeedback is ook beschikbaar.

Een van de nieuwste innovaties in het assortiment is de nieuwe I30 universele incrementele encoder. De I30 pulsgever combineert robuustheid met een hoge resolutie, biedt veelzijdigheid en prestaties die vereist zijn voor een groot aantal industriële toepassingen.

De I30 optische encoder wordt geleverd in een 30 mm robuuste metalen behuizing met een klemflens van 16 mm en een volle as van 5 of 6 mm. De I30 pulsgever heeft standaard een beschermingsgraad van IP54, maar is ook verkrijgbaar in een IP65-bescherming. Het uitgangssignaal is een A + B blokgolf signaal of A + B signaal met inverse, al dan niet met een nul-puls. Uitgangsniveau verkrijgbaar in  Push-Pull, Line Driver en universele uitgangscircuits. De I30 pulsgever kan zowel met kabelaansluiting als met M12-connector worden geleverd.

De I30 encoder is met name geschikt voor productieautomatisering, elektrotechnische installaties, verpakkingslijnen en textielmachines waar inbouwruimte een issue is.

Klik hier voor de complete technische specificaties.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: